П’ять років служив військовим капеланом закарпатський священник Іван Ісайович

Впродовж п’яти років служив військовим капеланом у зоні АТО Іван Ісайович. На схід України з 2019 року їздить щотри місяці на декілька днів. Зараз священник служить у Среднянській греко-католицькій церкві. 25 жовтня в Україні відзначають день військового капелана.

П’ять років служив військовим капеланом закарпатський священник Іван ІсайовичСуспільне Закарпаття

Військовий капелан Іван Ісайович показує світлини з Дебальцева та станиці Луганської. Розповів, у зону бойових дій потрапив разом із добровольчими батальйонами як психологи, повідомляє Суспільне.

“Як священники, тому що тоді слово “капелан” ще не використовували. А коли я побачив у травні-червні 2014 року, що є проблема досить велика – то я звернувся до Генштабу, але через наш штаб у Києві, через капеланську службу УГКЦ і мене призначили капеланом на волонтерських засадах до 72 бригади”, — розповів Іван Ісайович.П’ять років служив військовим капеланом закарпатський священник Іван ІсайовичСуспільне Закарпаття

Із одного зі снарядів, розповів Іван Ісайович, військові зробили для нього кадило: “Це з установки граду: коли ми молилися – на територію прилетіли снаряди. А це один з них – з якого хлопці потім мені зробили кадило”.

Іван Ісайович розповів: у дитинстві мріяв стати військовим.

“Я готував документи до інституту, а здав до семінарії, — розповів він. — Чому — я дотепер не розумію, цей свій крок. Але розумію одне: я бажав бути військовим, і я ним став, тільки я не став прикордонником чи військовим Збройних сил України, а став військовим та охоронцем людських душ”.

 ЗакарпатПост