Як свійська худоба і птиця впливають на екологію. Тваринництво і мораль

Особливої ​​уваги вартий і етичний бік тваринництва. Воно теж має безпосереднє відношення до екології, не обмежується змінами клімату, природними ресурсами і станом флори. Живі організми – невід’ємна складова екології, а ставлення до них – важливий показник екологічної усвідомленості, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Фермери щорічно вбивають понад 70 мільярдів тварин (це понад 133 тисячі тварин у хвилину!)

На сьогоднішній день у людства немає потреби в розведенні, експлуатації та вбивстві тварин для задоволення базових потреб (для їжі, одягу, косметики і будь-яких матеріалів) – у всього існують аналоги. Причому це не просто експериментальні або чимось гірші альтернативи, а те, що давно стало нормою для багатьох людей з усього світу, повністю здорових і вельми «успішних» в загальноприйнятих соціальних умовах. Популярність руху веганів, до числа яких сьогодні відносяться і багато відомих осіб, служить хорошим доказом того, що ВИБІР НАСПРАВДІ Є.

Якщо закрити очі на жорстокий процес вбивства живої істоти, то не менш важливим фактором є насильницьке мимовільне утримання тварини в жахливих умовах. Корови все життя стоять у стійлах, прив’язані до свого місця, а новонароджених телят забирають відразу ж після народження, щоб молоко, призначене їм, було доставлено людині. Кури живуть у настільки тісних клітках, що на кожну птицю припадає площа розміром в один альбомний аркуш, і щоб вони не чіпляли один одного, їм обрізають частини дзьоба. Крім цього, птахів (курей, курчат, качок) насильно відгодовують і накачують антибіотиками для швидкого набору маси, внаслідок чого вони не можуть ходити через недорозвиненість кісток. Маленьких поросят каструють без знеболення для якнайшвидшого набору ваги. Є багато інших фактів про жорстоке поводження з тваринами, які мають майже таку ж нервову систему, як і ми з вами, відчувають біль і страждання. Ми не стали прикріплювати до статті шокуючі фото з тваринницьких ферм, але при бажанні ви самі можете поцікавитися цим питанням, щоб розуміти, за що саме ви платите гроші і що виявляється у вас на столі. До того ж, жорстокість породжує жорстокість і нам не вдасться зробити світ кращим, добрішим і справедливішим, поки ми не позбудемося насилля по відношенню до інших живих істот • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост