Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №43

Епідемія залякування

Осінь – пора, коли в людей нерідко буває нежить і піднімається температура. Холод, зміна погоди часто позначаються на самопочутті, в організмі відбуваються природні чистки. І тут як тут агресивна реклама, якою заполонені телебачення та інтернет. Пропонують чудодійні пігулки  на всі випадки життя… краплі в ніс, порошки та масу інших ліків. Утім усі вони лише знімають симптоми і не ліквідовують причини й мають масу побічних ефектів. Про це навіть говорять виробники, але на такі «дрібниці» ніхто не звертає уваги. Зараз кожен сам собі лікар, дякуючи доктору Гуглу та рекламі на кожному кроці. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Медведчук у обмін на полонених. Чи можливий такий бартер?

Президент Володимир Зеленський вважає, що народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука можна обміняти на політв’язнів, які перебувають за межами України, якщо в нього виявиться російське громадянство.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV, показаному 17 жовтня. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Вища математика: Як у Зеленського ділитимуть два стільці на чотирьох суддів

Як свідчить сайт Конституційного Суду, до його складу входить 16 суддів. Головою суду є Олександр Тупицький, серед суддів – Олександр Касмінін. У той же час в президентському Офісі вважають, що суддів менше, адже Тупицького і Касмініна президент звільнив. І в серпні оголосив конкурс на дві вакантні посади за його квотою. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Як закарпатські хлопці діда Дракули побили

  Колочава – унікальне село, неподалік Синевирського озера. Багато хто знає про нього завдяки казковій шафрановій долині, яка вкриває землю весною густим фіолетово-синім килимом. А ще там чудові гірські краєвиди та ціле старовинне поселення. Недарма Колочаву називають селом трьох музеїв. Та чи відомо вам, що там оселялися мужні бунтівники, які втекли колись від влади, яка поневіряла закарпатців, що вони є нащадками відомого опришка Миколи Шугая і що село отримало назву від калош, які у болоті весь час «чавкали». Отже, нині газета ЯСНО помандрує до Колочави. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

На війні втратила ногу, але на протезі бігає марафони і виносила дитину

«Так ніхто не кохав. Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання…»

На початку 2016 року тоді ще 22-річна Оля Бенда з Вінниці підписала контракт на службу в армії. А перед цим пішла від чоловіка, який панічно боявся повістки і постійно переховувався від воєнкомів. Тоді їхньому сину було 1,4 року. Оля – з багатодітної сім’ї (всього семеро дітей, – авт.), але мама підтримала рішення доньки служити і погодилася доглядати за її малюком. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

25-річний сліпий хлопець лікує інших… за допомогою унікального масажу

 Ще до 5 класу Олександр Каптур з Луцька міг бачити, читав книги, ходив без супроводжуючих. Та потім його зір зник повністю. Та це не стало на заваді, аби закінчити школу, здобути освіту і навіть влаштуватися на роботу масажистом. «У нього неймовірно чуттєві і сильні руки. Він бачить серцем», – так про хлопця озиваються люди. Більше – у газеті ЯСНО.

Молоко підвищує ризики діабету у дітей на 78%, – дослідження

Часте споживання молока в дитинстві пов’язали з ризиками розвитку діабету у старшому віці. Всього 2 – 3 склянки молока мали вплив на ризики. Про це пише EurekAlert.

Вчені з Каролінського інституту провели метааналіз наявих досліджень, щоб простежити зв’язок конкретних продуктів харчування і діабету першого типу. Всього вони вивчили 152 роботи і 27 продуктів, що знижують і підвищують ризики захворювання. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Американський дієтолог назвав корисні властивості чорносливу

Чорнослив допомагає боротися з остеопорозом та іншими захворюваннями

Чорнослив обов’язково потрібно включати в раціон, оскільки він багатий на клітковину, а ще допомагає полегшити стан при захворюваннях кісток. Про це заявив дієтолог Крістофер Мор. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Синці та гематоми по всьому тілу: школяр побив вчительку через те, що та забрала у нього смартфон

У навчальному закладі зараз проводяться перевірки.

У Дніпрі школяр під час уроку накинувся з кулаками на вчительку музики. У жінки множинні синці та гематоми. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Зв’язав підприємця та катував праскою. Злочинець скоював розбійні напади на багатих людей

Він разом з співучасниками в балаклавах увірвався в будинок до приватних підприємців.

У Хмельницькій області затримали чоловіка, який рік переховувався від правоохоронців. Громадянин підозрюється в скоєнні розбійного нападу. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Школярка зізналася у вбивстві мами, але їй вірить лише поліція: дивні нестикування у справі

Жорстокий злочин, який стався у Вінницькій області, вразив місцевих жителів. Але ще більше шокувало зізнання школярки-відмінниці, що це саме вона вбила свою маму. У 35-річної Надії Ющенко залишилося ще дві дочки. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Народила дитину, задушила ї та викинула на смітник

Смілянський суд Черкаської області звільнив від відбування покарання жінку, яка вбила свою новонароджену дитину. Про це повідомляє Парламент.ua.

Про це йшлося в ухвалі Смілянського суду Черкаської області: «Черкаський РВ №3 філії ДУ “Центр пробації” поданням просить звільнити ОСОБА_1 від покарання з випробуванням. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Чоловік зайшов на чуже подвір’я, забив собаку палкою і кинув у колодязь

Жорстоке поводження з тваринами інкримінують працівники відділення поліції №1 (м.Борщів) мешканцю Чортківського району. Чоловік смертельно травмував собаку.

Про інцидент правоохоронцям повідомила жителька Мельнице-Подільської ОТГ. Вона розповіла, що знайшла мертву собаку у криниці на власному господарстві. Будинок заявниці обладнаний камерою відеоспостереження, яка і зафіксувала протиправне. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Жінка потягнула фургон до заправки, зачепивши його за волосся

Мешканка міста Нортгемптон в Великобританії дотягла фургон до автомобільної заправки за допомогою власного волосся. Відео опублікувало видання LADbible.

34-річна полячка за походженням Анастасія Савицька пристебнули своє волосся до переднього бамперу фургона і протягла автомобіль по вулиці до бензозаправки, використавши хвіст як буксирувальний трос. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Чоловік імплантував у голову десятки золотих ланцюгів

Мексиканський репер Ден Сур (Dan Sur) імплантував в шкіру голови десятки золотих ланцюгів замість волосся і поділився досвідом. Відповідний матеріал публікує New York Post.

За інформацією видання, 23-річний виконавець вирішив стати «першим репером в історії людства, який буде власником зачіски, що складається з золотих ланцюжків». Молодій людині вставили в голову велику кількість гачків, на які кріпляться ювелірні вироби. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Картонну машину продали за ціною справжньої

Американський YouTube-блогер Девід Джонс зібрав Lamborghini Aventador з картону і продав її на аукціоні за ціною справжнього автомобіля. Про це повідомляє Daily Mail.

Джонс спроектував машину з мініатюрної паперової моделі, яку знайшов у Інтернеті. Блогер збільшив масштаб деталей в 5,6 рази і склав авто шириною в 1,65 метра і довжиною в 3,78 метра. Робота зайняла у американця чотири тижні, 2,5 з яких пішло на збір зовнішнього корпусу, і ще півтори – на внутрішній каркас. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Дівчина випікає приголомшливі 3D-десерти з персонажами аніме

3D-печиво в глазурі від майстра з Японії виглядає, як твір мистецтва. Десерти, прикрашені персонажами аніме.

Далеко не кожен ласун зважиться з’їсти печиво, яке готує кулінарка з Японії, відомий під ім’ям Ідзумі. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Студентка зробила ДНК-тест і не знайшла себе серед живих

У Великобританії студентка вирішила дізнатися історію своєї родини і не знайшла себе серед живих. Про це повідомляє Liverpool Echo.

23-річна Лідія Еллен з Ліверпуля розповіла, що під час вступу до університету попросила у матері свою медичну карту, і виявила, що щеплення MMR (комбіноване щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи), яке вводять в півтора роки, їй зробили в липні 1997 року. При цьому сама дівчина народилася в 1998-му. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Другий шанс на життя. Подружжя створює інвалідні візки для тварин з усього світу

Ілона Крилова разом зі своїм чоловіком першими почали виготовляти в Україні інвалідні візки для тварин і вже понад 10 років успішно цим займаються. Евтаназія – це не завжди вихід, переконує співзасновниця компанії Frakishtak. Їхнє спорядження стає у пригоді чотирилапим з усього світу, які внаслідок травми втратили кінцівки чи чутливість у них. Собаки та коти заново навчаються ходити й мати повноцінне щасливе життя. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

17 років не могла завагітніти, усиновила хлопчика і через рік народила двійню

Деколи в житті трапляються справжні дива, у які важко повірити. Утім випадки, коли після всиновлення жінки, яким лікарі поставили страшний вердикт – безпліддя, вагітніють і народжують цілком здорових дітей. Не є одинокими. Своєю історію з газетою ЯСНО поділилася закарпатка Олеся. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Я знайшов телефон, але не повернув власнику, дізнавшись про нього правду

Деколи ми втрачаємо свої речі і це нормально. Як правило, порядні люди, якщо виявляють знахідку, то повертають її господарю. Так завжди робив і Павло. Та цього разу все було інакше. Чоловік вирішив поділитися своєю історією із читачами газети ЯСНО  Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост