Зламали сайт Закарпатської обласної ради. Поліція відкрила провадження

Співробітник апарату Закарпатської обласної ради звернувся із заявою до поліції, про незаконне втручання у діяльність комп’ютерних мереж. Сталося це близько 22-ої години 29 жовтня у будівлі Закарпатської ОДА в Ужгороді, — розповіла у коментарі Суспільному речниця головного управління Національної поліції у Закарпатській області Ганна Дан.

“В нас є заява від співробітника апарату Закарпатської обласної ради про те, що невідомі здійснили незаконне втручання у діяльність їхніх комп’ютерних мереж, що призвело до витоку певної інформації на їхньому інформаційному вебсайті”, – розповіла речниця ГУНП на Закарпатті.

За її словами, за цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж, що призвело до витоку інформації (ч.1 ст.361 ККУ). За таке порушення передбачено штраф розміром від 10 200 до 17 000 грн, або позбавлення волі на строк до трьох років.

“Зараз до справи долучили кіберполіцію, які разом зі слідчими будуть встановлювати всі обставини події та причетних осіб”, — каже Ганна Дан.

Суспільне намагалося отримати коментар від начальника Управління інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю апарату Закарпатської обласної ради Павла Білецького, однак наразі він не відповідає на дзвінки та на повідомлення у соцмережі.

ЗакарпатПост