АНОНС. На війні втратила ногу, але на протезі бігає марафони і виносила дитину

«Так ніхто не кохав. Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання…»

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

На початку 2016 року тоді ще 22-річна Оля Бенда з Вінниці підписала контракт на службу в армії. А перед цим пішла від чоловіка, який панічно боявся повістки і постійно переховувався від воєнкомів. Тоді їхньому сину було 1,4 року. Оля – з багатодітної сім’ї (всього семеро дітей, – авт.), але мама підтримала рішення доньки служити і погодилася доглядати за її малюком, пише газета ЯСНО з посиланням на “Твій вибір”.

Після розподілення у військові частини четверо дівчат із Вінниччини, серед яких була і Оля, потрапили у 72 ОМБр, у перший батальйон, який згодом дислокувався в Авдіївці. На той час Оля стала старшим кухарем, розподіляла продукти на позиції і відповідала за склад. Потім відбулася ротація поварів, і вона потрапила у першу роту. Постійні обстріли на передовій її не лякали – навпаки: з’явився ще більший азарт служити. Тут, у першій роті, вона і лишилася, і однією з причин такого рішення став військовий Олексій.

Кохання під дулами автоматів і трагічний день

Спочатку вони просто перекидалися поглядами. Приглядалися одне до одного. Він завжди намагався не впустити можливості допомогти гарненькій кухарці. Навіть повертаючись з наряду, брався допомагати їй на кухні. Завжди готував їй, втомленій, каву. А одного дня просто запропонував жити разом. Так пара оселилася в одній кімнаті. Із 29 січня по 3 лютого 2017 року бригада вела важкі бої в районі промислової зони міста Авдіївка. Нашим бійцям вдалося вибити проросійські формування з позиції Алмаз у сірій зоні. Тоді загинули багато військових, в тому числі  капітан Андрій Кизило. Це були важкі втрати для бригади… • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост