В Ужгороді пройша виставка ретромобілів. ФОТО

До професійного свята – Дня автомобіліста та дорожника – вчора в Ужгороді пройшов автопробіг ретроавтомобілів, після чого на площі Народній влаштували тематичну виставку: понад 115 автомобілів, а це і ретроавто, і спорткари, і позашляховики, й мотоцикли. Експонати дозволяли не тільки роздивлятися, робити відвідувачам фото, всі охочі могли також посидіти за кермом унікальних автівок.

Як повідомляє Ужгродська міська рада, під час офіційної частини нагородили подяками учасників та спонсорів дійства, а також організації та установи, які посприяли у проведенні заходу, серед них – Ужгородська міська рада.

У десяти різних номінаціях кубками відзначили й представлені автомобілі: – найменший автомобіль – «СМЗ», до речі, такий використовували під час зйомок фільму «Операція «И» та інші пригоди Шурика» та інших фільмах (власник Юрій Мешко);– найстаровиннійший автомобіль – «Fiat» 1932 року випуску (власник Юрій Руснак);– найбільший автомобіль-караван для подорожей 1992 року випуску (власник Едуард Татуревич);– найексклюзивніший автомобіль – «Mad Max» на базі ЗАЗ 968, зроблений у стилі однойменного кінофільму (власник Петро Пліска);– найтюнінгованіший ретроавтомобіль – ГАЗ 62 «Чайка», колись належав Президенту Польщі (власник Йосип Горват); – найкращий ретроавтомобіль – «BMW» 1936 року випуску (власник Іван Шепа); – найдорожча колекція ретроавтомобілів (власник Роман Мегела).Відзначили й найкращий автентичний автомобіль – карабінерську (поліцейську) Alfa Romeo (власник Роман Кіс, Львів). Представнику однієї з компаній, що займається перевезеннями на таксі, вручили відзнаку за найекологічніший автомобіль. Організував івент в Ужгороді Закарпатський обласний автомобільний клуб, який очолює голова Сергій Трутнєв.

 ЗакарпатПост