АНОНС. Другий шанс на життя. Подружжя створює інвалідні візки для тварин з усього світу

Ілона Крилова разом зі своїм чоловіком першими почали виготовляти в Україні інвалідні візки для тварин і вже понад 10 років успішно цим займаються. Евтаназія – це не завжди вихід, переконує співзасновниця компанії Frakishtak. Їхнє спорядження стає у пригоді чотирилапим з усього світу, які внаслідок травми втратили кінцівки чи чутливість у них. Собаки та коти заново навчаються ходити й мати повноцінне щасливе життя, повідомляє газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Як пише ШоТам, до створення своєї компанії жінка працювала вебдизайнеркою. Як волонтерка довгий час доглядала за тваринами й мала свій мініпритулок

Не могла залишити собаку вмирати

Я довгий час працювала вебдизайнеркою, а мій чоловік, Олег Кодак, був технічним директором у компанії інтернет-провайдера. Це було ще до 2010 року. Одного разу дорогою на роботу я побачила пораненого собаку. Мені стало його шкода, не хотіла залишати тварину помирати. Почала шукати в мережі організації, які зможуть допомогти. Читала багато волонтерських форумів. Нас із чоловіком так захопила їхня спільнота, що ми вирішили долучитися й у свій вільний час допомагати чотирилапим.

Як волонтери ми багато років рятували тварин, зокрема тих, які постраждали через людську жорстокість. Тому зараз добре розуміємося на тому, як допомагати чотирилапим. Травмованих собак і котів ми забирали до себе додому, піклувалися про них, реабілітували, а потім прилаштовували в родини. У нас навіть утворився вже свій мініпритулок. Частина з тварин і досі залишилася з нами.

Зараз у нас вдома живуть сім собак, стільки ж котів і одна ворона. З одного боку, класно мати таку велику родину, а з іншого – це дуже важко. Ми з чоловіком самі за ними доглядаємо, адже більше нікому. Лягаємо спати пізно, прокидаємося рано. Багато сил йде на вигули, годівлю. А деякі наші тварини ще й потребують спеціального догляду, як от постійної зміни памперсів.

Зробили візок з підручних матеріалів

Крізь нас пройшли десятки тварин, які потребували допомоги. Переважно вони мали переломи лапок, хоча траплялися й складні випадки, як от травми хребта. Одного разу до нас потрапив поранений пес, який не міг самостійно ходити. Ветеринари сказали, що йому потрібен інвалідний візок. В Україні ми такого товару не знайшли – довелося замовляти з-за кордону. Ми дуже довго чекали, доки зі США до нас прибуде візок, при чому ця покупка на той момент була дуже дорогою. Хвилювалися, чи зможе він у ньому повноцінно пересуватися. Але дарма. Собака підлаштувався під реальність і прожив на чотирьох колесах ще 16 років • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост