В ОП підготували Указ Президента про відставку Анатолія Полоскова – торги за контроль над Закарпаттям тривають, – соцмережі

Про це у соцмережі повідомляє Pavlo Fedaka

Текст цитуємо без змін. 

“В ОП підготували Указ Президента про відставку Анатолія Полоскова – торги за контроль над Закарпаттям тривають.В Офісі Президента України підготовлено проект Указу Президента України про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова. Наразі він не підписаний Володимиром Зеленським.Це відповідь президентської вертикалі на події, що відбулися 28 жовтня в Закарпатській області, коли під головуванням Володимира Чубірка відбулося засідання облради, на якому припинили повноваження голови Закарпатської обласної ради Олексія Петрова. Анатолій Полосков, який зосереджений на реалізації президентських проектів “Великого будівництва”, боротьбою з коронавірусною інфекцією, вирішенням проблем у соціально-економічній та культурній сферах, може стати жертвою владних розбірок між представниками різних політичних груп. Питання недовіри Петрову внесли за пропозицією 26 депутатів від “Рідного Закарпаття”, “ЄС” та “Батьківщини”. Для відставки голови облради необхідно було 33 голоси (більшість від загального складу ради у 64 мандати).

Ключову роль зіграла позиція майстра політичних інтриг Віктора Балоги, який дав необхідні для звільнення Петрова голоси своєї фракції “Команда Андрія Балоги”. “Підстрахували” рішення і кількома голосами від ОПЗЖ.Балога зміг перевернути на свою користь ситуацію, викликану намаганням його політсили протягнути через місцевий парламент питання об’єднання 15 медзакладів. Коли “Слуги народу”, під тиском масового невдоволення громадян, почали давати задню у цьому питанні, Команда Балоги приєдналася до опозиції і вирішила долю голови облрасної ради.Чому на сесії 28 жовтня не обрали головою облради ріднозакарпатця Володимира Чубірка? Внесення цього питання зупинили нардепи-засновники “Рідного Закарпаття”, які входять до групи “Довіра” у Верховній Раді і голосують в унісон зі Слугами. Вони розуміли серйозність наслідків їх дій і зупинилися на півдорозі до мети.Ситуацію підігрів до кипіння і народний депутат Микола Тищенко, голова Закарпатської обласної організації партії “Слуга Народу”, який зробив скандальні заяви про захоплення облради озброєним російськомовним спецназом.В Офісі Президента не особливо тримаються за Петрова, але поставили жорстку умову, що майбутнім головою облради має стати представник “Слуг народу”. Відповідно під нього має бути сформована нова коаліція в яку не входитимуть ОПЗЖ та Команда Андрія Балоги.В інакшому разі Президент підписує Указ про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова та здійснюють ротації представників силового блоку на Закарпатті, з подальшим закручуванням “гайок”.Анатолій Полосков є управлінцем високого гатунку, спокійним, врівноваженим керівником. ЗМІ вважають його ставлеником нардепів від “Довіри” (Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват, Владислав Поляк). Насправді він є людиною, яка пов’язана з представниками американського бізнесу закарпатського походження (Алекс Ровт, Хуго Гутман). Його антиподом є нардеп Микола Тищенко – талановитий ресторатор і шоумен, ексцентричні заяви котрого шокують пересічних громадян. Кум голови Офісу Президента Андрія Єрмака.На сьогодні заплановано фінальний раунд переговорів, який вирішить подальшу долю Закарпаття.Про думку закарпатців з цього приводу у черговий раз забули запитати”, – йдеться у дописі.

ЗакарпатПост