Знайшли гніздо одних з найрідкісніших птахів у світі

Міжнародний союз охорони природи присвоїв птахові статус виду на межі повного зникнення.

Бразильці знайшли гніздо одних з найрідкісніших птахів у світі. Міжнародний союз охорони природи присвоїв птахові статус виду на межі повного зникнення, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Природозахисникам у Бразилії вдалося зняти гніздо рідкісного птаха — танагри. У гнізді видно шість пташенят, яких годували три дорослих птаха. Оскільки танагри моногамні, така поведінка є незвичайною; ймовірно, старші особини допомагають іншим виховувати малюків, інформує Ukr.Media.

Вперше червоногорлу танагру зафіксували в 1870 році, коли самця випадково застрелив натураліст Жан де Рур. Після того птаха не бачили до 1941 року, а наступний підтверджений випадок спостереження червоногорлих танагр датується вже 1998 роком.

Ці птахи живуть в атлантичних лісах — регіоні Південної Америки з чи не найбільшим біорізноманіттям на континенті. На початку XVII століття його площа оцінювалася в 1-1, 5 мільярда гектарів, але на 2000 рік скоротилася майже на 90% через активну вирубку дерев.

Через це багато видів, що живуть в атлантичних лісах, опинилися на межі зникнення або вже, швидше за все, зникли. Наприклад, золотого левиного тамарина — одну з найрідкісніших мавп у світі — вдалося врятувати тільки завдяки зусиллям захисників.

“Ми все ще мало знаємо про цю маленьку пташку. Ми не знаємо, чому її популяція так швидко скоротилася, крім як через знищення природного середовища проживання”, — говорить Бенет Генесі, координатор бразильської програми Американського товариства збереження птахів. Червоногорла танагра живе в Атлантичному лісі в дуже обмеженому ареалі площею 31 квадратний кілометр. У світі, за найоптимістичнішими підрахунками, залишилися від 30 до 200 її особин • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост