Чого боїться Петров? Видав розпорядження про перенесення сесії аж на 25 листопада

Голова обласної ради Олексій Петров, якого 28 жовтня рішенням депутатів відправили у відставку, видав розпорядження про скасування сесійного засідання 6 листопада.

Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола. Він додав документ розпорядження, у якому йдеться, що сесія має відбутися 25 листопада об 11:00.Петров видав розпорядження про проведення сесії Закарпатської облради 25 листопада. Що відомоВіталій Глагола | Telegram

На сайті Закарпатської обласної ради близько 21:15 з інтервалом у кілька хвилин до розпорядження виконувача повноважень голови облради Василя Іванча про проведення сесії 6 листопада додали розпорядження Олексія Петрова з датою 25 листопада, пише Суспільне

Петров видав розпорядження про проведення сесії Закарпатської облради 25 листопада. Що відомо

Натомість частина депутатів — представники фракцій “Рідне Закарпаття”, “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”, “Опозиційна платформа “За життя”” та “Команда Андрія Балоги” — планують зібратися на сесію 6 листопада. Таке рішення вони прийняли більшістю голосів на засіданні 4 листопада.

Головуватиме на сесії 6 листопада виконувач повноважень голови облради Василь Іванчо, а не Олексій Петров, — про це повідомив депутат від “Європейської Солідарності” Денис Ман.

Що відомо:

  • Сесія обласної ради 28 жовтня розпочалася з півгодинним запізненням. Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. У залі зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від “Рідного Закарпаття”. А голову Олексія Петрова від “Слуг Народу” відправили у відставку. За це рішення проголосували 35 депутатів.
  • Політолог Михайло Шелемба вважає, що в Закарпатській обласній раді найближчим часом утворять нову коаліцію.
  • Олексій Петров спростував інформацію щодо своєї заяви про складання повноважень.
  • Голова Закарпатської облради Олексій Петров засідання сесій обласної ради і 28 жовтня, і 4 листопада називає незаконними. А у інтерв’ю Суспільному сказав, що планує головувати на сесії 6 листопада.
  • “На сесії має бути мінімум 45 депутатів — тоді будемо працювати”. Про політичну ситуацію в краї розповів депутат Володимир Чубірко.
  • 36 депутатів обласної ради зібралися на сесію 4 листопада. Це представники фракцій “Рідне Закарпаття”, “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”, “Опозиційна платформа “За життя”” та “Команда Андрія Балоги”. Головуючий на сесії Володимир Чубірко від партії “Рідне Закарпаття” повідомив, що рішенням більшості депутатів друге пленарне засідання 4-ї сесії перенесли на суботу, 6 листопада. За це проголосували 34 депутати. За словами Володимира Чубірка, таке рішення прийняли, аби об’єднати Закарпатську обласну раду і провести сесію разом з усіма фракціями — “Слуга Народу”, “КМКС Партія угорців України” та “За майбутнє”.

ЗакарпатПост