Я знайшов телефон, але не повернув власнику, дізнавшись про нього правду

Деколи ми втрачаємо свої речі і це нормально. Як правило, порядні люди, якщо виявляють знахідку, то повертають її господарю. Так завжди робив і Павло. Та цього разу все було інакше. Чоловік вирішив поділитися своєю історією із читачами газети ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Коли мені було 1, від нас пішов батько. Знайшов іншу. Мені його дуже не вистачало. Утім він жодного разу не зателефонував, ніколи не привітав мене з днем народження, відколи в нього була інша людина. Я виріс озлобленим на всіх зрадників і свою дружину жодного разу не обманув. Мама так і не вийшла заміж, не змогла перебороти в собі страх, що так з нею вчинять іще раз. Тож нещодавно, купивши будинок в Ужгороді, ми забрали її жити до себе. Тепер вона бавить онуків і жити їй хоча б не сумно. У шлюбі я щасливий і мама радіє за мене. Любить Оксану, мою дружину і маленьких Василь та Дмитрика.

Я добре заробляю і намагаюся балувати матір подарунками, аби вона не відчувала в житті якогось дискомфорту. Звісно, можливо, їй не вистачає чоловічого плеча поряд… але це  її вибір.

Я нерідко знаходжу на вулицях, у магазинах, у кафе втрачені речі і роблю все для того, аби їх повернути власнику. Допомагають у цьому і друзі з поліції, і Інтернет, куди виставляю знахідки.

От  і нещодавно знайшов телефон. Прямо біля своєї машини. Видно, хтось паркувався поруч і він випав.  Одразу хотів повернути. Але дуже поспішав і спочатку заїхав на роботу. Там я трохи затримався. Несподівано чужий телефон задзвонив. Я подивився, хто то…. Писало «Кохана». Я взяв слухавку і чесно розповів, що власник загубив телефон і я хочу його повернути. Але чомусь жінка, яка говорила зі мною, несподівано почала фліртувати. Я не тямив себе від люті.

Коли ми попрощалися, я вирішив погортати контакти. І був шокований ще більше, коли натрапив на запис «Дружина». Тоді мені стало зрозуміло, що кохана насправді була коханкою, а бідна жінка нічого й не підозрює про походеньки свого «благовірного».

Я без вагань зателефонував їй. Ми зустрілися. Я показав їй контакт тієї незнайомки і розповів усе, що дізнався… а перечитавши його повідомлення… мені відкрилося багато що.

Я просив жінку не тягнути часу і одразу подавати на розлучення. Бо знаю. Що такі чоловіки все життя шукатимуть пригод і ніколи не виправляться. Таким є мій батько. Він одружений уже вп’яте.

Світлана дуже плакала, казала, що в неї двоє дітей, що сама не виживе, та я дав їй грошей, аби зняла з доньками квартиру, пообіцяв знайти роботу.

Вдома за вечерею я розповів рідним про все, що трапилося і моя Оксана запропоновала взяти її до себе, у салон краси і теж пообіцяла підтримувати. Вона негайно зателефонувала їй  жінки зустрілися, щоб обговорити нюанси.

Із того часу минуло два роки. Світлана розлучилася зі зрадником і знайшла своє щастя. Дружина познайомила її зі своїм братом, який ніяк не міг знайти собі пару. Вони покохали одне одного, одружились і вже чекають на поповнення.

Моя мати тепер няньчиться із чотирма внуками, не ділить їх на рідних та чужих і дуже радіє, що я допоміг Світлані. І все було б добре. Але днями ситуація повторилась… я знову знайшов телефон і знову викрив людину на зраді. Тільки цього разу це вже жінка. Повертати знахідку їй не буду… віддам чоловікові. Хай сам вирішує, що йому робити далі • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост