Власта Рейпаші отримала спеціальну нагороду від газети ЯСНО

Нині у пресцентрі газети ЯСНО відбулося нагородження однієї з 10 закарпатців, якими пишається область.

Обирали найкращих напередні Дня Незалежності України.

Благодійністю Власта займалася давно. Спочатку це була допомога військовим на Сході. Вона на власні очі бачила, що таке війна, поранених і вбитих, чула ворожі постріли. Їй знайомий запах прифронтових доріг, пороху, сльози тих, хто втратив близьких.

Потім вона почала допомагати хворим дітям, збирати гроші на лікування, бо розуміє їхній біль, сама є мамою.

Відтак, коли почалася пандемія коронавірусу, вона переключилася на допомогу медикам та хворим на ковід, шукала благодійників, разом із якими закуповувала та дарувала лікарням захисні костюми, маски, дезінфікуючі засоби, медикаменти, апарати штучної вентиляції легень та багато іншого.

У квітні Власта Рейпаші разом з однодумцями відкрила в Ужгороді перший волонтерський центр, де проводять навчання для членів волонтерських організацій, зустрічі із меценатами. Наразі Власта продовжує допомагати медичним закладам, а також малозабезпеченим землякам.

Обласний координаційний волонтерський центр приймає закарпатців, які звертаються по допомогу з різних питань і там працюють наші землячки за «спасибі», на волонтерських засадах. Власта Рейпаші сподівається, що центр об’єднає волонтерів області та чиновників для допомоги людям, які в цьому мають потребу

 ЗакарпатПост