Закарпатець як різав хліб, так встромив ніж у груди сина

На Хустщині поножовщина мало не закінчилася страшною трагедією. А все – через алкоголь. Відомо ж, що людина напідпитку стає некерованою і вдається до необдуманих вчинків, не керує собою і часто скоює злочини, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Того фатального вечора Максим (імена з етичних міркувань замінено) прийшов додому напідпитку. Одразу ж затіяв сварку із батьком. Його все не влаштовувало і все дратувало. Чоловік на той час саме готував собі вечерю. Образливих слів і дій молодика він не витримав, психанув і встромив ніж у груди сина. На щастя, той вижив. Утім сусіди кажуть, що сварки в тій родині не були рідкістю і щоразу затівав їх саме потерпілий. Більше того, неодноразово щодо батька він застосовував фізичну силу.

Як зазначено в Єдиному державному реєстрі судових рішень, того дня приблизно о 18.30 Володимир порався на кухні. У той часом до нього зайшов Максим. Він був п’яним. Спочатку кричав на батька. А потім схопив за горло і почав душити. Чоловік відштовхнув від себе сина. Однак він не заспокоївся – взяв із шафи кухонний ніж і направився з ним до батька. Володимир подумав, що хлопець хоче його зарізати і одразу ж зреагував, як кажуть, «на автоматі» – ніж, яким саме різав хліб встромив у синові груди. Побачивши кров, кинув ніж і побіг до сусіда, який є його пасинком, щоб викликати  швидку, оскільки власного телефону не мав. Лікарі госпіталізували молодика і врятували йому життя.

Ось що на суді розповів сам потерпілий:

«Того вечора я прийшов додому в стані сильного алкогольного сп`яніння та  почав поводити себе агресивно. Коли батько різав хліб, я схопив його за шию і почав його душити. Він мене відштовхнув. Я схопив ніж, який лежав на кухонній шафі та почав іти на батька.  Побачивши це, він наніс мені  удар в область грудної клітки. Після цього я вийшов на подвір`я закурити, а батько побіг до сусіда, щоб той викликав швидку».

Причини ні своєї, ні батькової поведінки закарпатець пояснити не зміг. Також він заявив, що конфлікт стався саме з його вини, претензій до батька не заявив і просив не застосовувати до нього реальну міру покарання, оскільки на даний час батько доглядає матір`ю, яка є безпорадною після перенесеного інсульту.  І суд помилував чоловіка. Хоч і визнав його винним у вчиненні злочину, та обрав покарання з випробувальним терміном на один рік • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост