Моя родина тріщала по швах. Від розлучення врятувала несподівана порада

Кажуть, що життя завжди дає нам знаки і підказки, просто потрібно вміти їх бачити. Зазвичай, у щоденних клопотах ми мало на що звертаємо увагу, а варто деколи просто прислухатися до голосу серця. Своєю історією з газетою ЯСНО вирішила поділитися закарпатка Мирослава.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Я заміжня уже 22 роки. Звісно, колишньої пристрасті у стосунках із чоловіком немає, та в загальному ми завжди жили добре.  Він працює, я спочатку вдома бавила дітей, зараз онуків. Також веду домашнє господарство і без діла не сиджу ніколи.

Але, на жаль, був у нашому житті момент, коли ми з Василем дуже віддалилися одне від одного і майже розлучилися. Тоді мені було 32, сину – 12, а доньці – 10 років. Я набрала зайву вагу і взагалі перестала за собою доглядати. Звичайно, була заклопотаною, але могла цілий день ходити у брудному одязі, по кілька днів навіть волосся не розчісувати… милася і то рідко. Василь не казав мені нічого, та я бачила, що він далеко від мене не в захваті. Робив навіть зауваження. Але я віджартовувалася, або взагалі ображалася, мовляв, тобі і обід вчасно подай, і одяг випри, і випрасуй, і ще б хотів, щоб я щодня з макіяжем ходила. Врешт-решт чоловік мені більше нічого не казав, однак почав усе довше і довше затримуватися на роботі. Я відчувала, що щось не так.

Потім знайома сказала, що у Василя коханка. Я й сама підозрювала. Але не було доказів. Перше, що хотілося зробити – це підстерегти їх, влаштувати скандал та подати на розлучення. Я навіть вийшла прогулятися містом у надії десь у кафе їх побачити. Та дива не сталося. Додому повертатися дуже не хотілося і я пішла в газетний кіоск, купила газету, сіла у сквері на лавиці і почала читати.

І там, на свій подив, перше, що потрапило мені на очі була стаття про те, як жінка повинна за собою доглядати, що чоловікові важливо, аби вона завжди була різною, щоб не набридла. Це були рекомендації від психолога і називалася газета «Поради».

І тут мене осінило! Василь же не раз акцентував увагу на тому, що я маю занедбаний вигляд. Очевидно та жінка була в багато кращій формі, ніж я.

Я вирішила не подавати вигляду, що знаю про коханку…. Пішла в салон краси, де мені зробили модну стрижку, пофарбували волосся, зробили макіяж. Потім вдома я приготувала смачну вечерю і почала чекати чоловіка. Василь прийшов пізно, від нього тягнуло алкоголем. Та я не сварилася, а люб’язно запросила до столу. Він був у шоці. Передусім змінами у моїй зовнішності. Василь сказав, що так я йому більше подобаюся і йому було дуже приємно, що я не кричала, як раніше, коли він затримувався.

Але мені ще потрібно було скинути зайву вагу, тож я почала займатися спортом, ходити у тренажерний зал, переглянула свій раціон і вже через півроку мене було просто не впізнати. Василь дуже змінив своє ставлення до мене. Я розуміла, що коханки більше немає, бо він знову зацікавився родиною, ми почали їздити на спільний відпочинок, гуляти з дітьми.

У нас усе налагодилося і все, переконана, не завдяки випадковому збігу обставин, а дякуючи тому, що саме  той момент мені в руки потрапила газета «Поради». Із того часу я щотижня купую цю газету і знаходжу в ній дуже багато цікавого. Читає її і Василь, вона корисна для всієї родини. А своєю історією вирішила поділитися через те, що іноді ми приймаємо імпульсивні необдумані рішення і звинувачуємо у всьому інших і вперто не хочемо бачити своєї причетності до проблеми.

Тому кохайте і будьте коханими та читайте газету «ПОРАДИ» • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост