На Мукачівщині судяться за ділянку вартістю понад 30 млн грн

Мукачівська окружна прокуратура звернулась до суду через виявлені порушення під час використання земельної ділянки, наданої підприємству для видобування корисних копалин – андезиту та базальту. Наразі у справі відкрите провадження.

Йдеться про ділянку на території однієї із територіальних громад Мукачівського району. Її площа становить 1,4 га, а вартість – 30,6 млн грн.

Прокурор встановив, що вказане підприємство під час розробки родовища та користування земельною ділянкою неодноразово порушувало умови договору та природоохоронне законодавство. У подальшому саме з цих причин спецдозвіл на користування надрами для нього було скасовано. Не дивлячись на його анулювання, підприємство не здійснило рекультивацію спірної земельної ділянки для приведення її у стан, придатний для використання за призначенням. Крім цього прокуратура виявила і факти несвоєчасної сплати орендної плати та виникнення заборгованості.

Через виявлені порушення інтересів держави та задля повернення землі до комунальної власності громади Мукачівська окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою, в якій наполягає на розірванні договору оренди вказаної ділянки.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост