У селі на Хустщині згорів хлів і 2 тонни сіна

У селі Монастирець Хустського району вчора, 15 листопада, сталася пожежа у хліві. Спалахнуло сіно та особисті речі, пізніше вибухнув газовий балон. Згоріло 2 тонни сіна, заготовлені господарями дрова, а також сама будівля хліву. Тварини під час пожежі не постраждали, – власники встигли вивести їх з приміщення. 

Як йдеться у повідомленні Управління ДСНС у Закарпатській області, вранці господарі варили у хліві їжу для худоби, а вже в обід помітили загорання. Спершу спалахнуло сіно й особисті речі, а потім вибухнув газовий балон, приєднаний до плити й пожежа почала стрімко поширюватися на сам хлів та навіс із дровами. На щастя, власники встигли вивести тварин надвір, аби вони не постраждали.

На місце події прибули два відділення 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст. О 12:58 їм вдалося локалізувати пожежу й захистити від вогню літню кухню та житловий будинок господарів. Ще за годину, о 13:56, загорання остаточно ліквідували. Вогонь знищив покрівлю та перекриття надвірної споруди на площі 80 кв.м, 2 тонни сіна та 5 куб.м дров.

Наразі правоохоронні органи встановлюють причину виникнення пожежі та суму завданих збитків, – інформує прессдужба ГУ ДСНС України у Закарпатській області

ЗакарпатПост