Діти називають мене Франкенштейном після того, як хірурги пришили мою руку до живота

35-річний чоловік отримав жахливі травми правої руки та передпліччя після аварії 9 вересня цього року. Він потрапив у аварію і думав, що вже втратив руку, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

На щастя, Мартіну Шоу з Англії вдалося уникнути інших травм, але його діти тепер називають його Франкенштейном. Машина британця чотири рази перевернулася перш ніж приїхала швидка.

Хірурги застосували техніку пересадки шкіри воєнного часу, відому як клапоть на ніжці, яка передбачала прикріплення руки до живота, щоб допомогти тканинам шкіри загоїтися.

«Те, що сталося після того, як машина зупинилася, трохи розпливається в пам’яті, але я пригадую, як бачив свою руку і подумав: ось і все, я її втратив, – сказав Мартін. – Я не міг прийняти це і готовий був спробувати все, щоб врятувати руку. Мені пощастило, що у нас є ці методики».

Чоловік додав:  «Мої діти не повірили, коли побачили – вони сказали, що це було схоже на щось на лякалки на  Хеллоуїна. Я просто з нетерпінням чекаю, коли моя рука буде вільною, щоб міг і потягнутися вранці».

Пластичний хірург розкрив ділянку шкіри на животі Мартіна і прикріпив до великого пальця руки, щоб здорові тканини покрили рани.

Через тиждень Мартіну проведуть операцію і звільнять руку. Потім на нього чекає довгий шлях реабілітації, щоб відновити повну роботу пальців, м’язів і сухожиль.

«Перше, що потрібно було зробити, це очистити рани, бо в них був бруд, гравій, трава та дорожнє покриття, і це створювало високий ризик зараження, – зізнався пластичний хірург Накола Пастель. – Люди думають, що пластична хірургія – це суто косметична процедура, але цей випадок свідчить про інше. Насправді це дуже стара техніка, яка використовувалася під час війни. Нам не так часто доводиться робити щось подібне, але бувають виняткові обставини, такі як ця, і ми хотіли зробити все можливе, щоб врятувати руку Мартіну Шоу» • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост