Свято для собак та їхніх власників: в Ужгороді відбувся “Дог-фест”

В Ужгороді відбувся фестиваль для собак та їхніх власників під назвою “Дог-фест”. Учасники заходу мали можливість відвідати конкурси та тренінги з дресирування собак, – розповіла кореспондентці Суспільного кінологиня та організаторка фестивалю Вікторія Кучма. Фестиваль “Дог-фест” організатори провели вперше.

Захід відбувся 20 листопада в Ужгороді. На фестивальному конкурсі собаки виконували 25 різних завдань. За словами організаторки заходу Вікторії Кучми, вони дозволяють не тільки розважити домашніх улюбленців, а й виховати в них базові соціальні навички.

“Підносили “апорти”, тобто це піднесення предмету. Так ми розвиваємо увагу. Смуга перешкод, відпрацьовували контакт собаки з власником. Ми це робимо, аби власники собак ставилися відповідально до своїх чотирилапих, вміли правильно їх вигулювати, виховувати собаку, щоб вона себе вміла поводити у соціумі, щоб не завдавала шкоди людям або майну. Адже за це передбачені штрафи від 340 до 510 гривень”, – каже Вікторія Кучма.

Участь у конкурсах взяли 20 собак. Одна з відвідувачок заходу Тетяна Річіна каже – такі змагання дозволяють краще розуміти “чотирилапих”.

“Такі заходи навчають культурі виховання собаки, відповідальному відношенню до собаки, адже велика собака – це небезпечна тварина. Тому всі люди мають розуміти, що заводити собаку, це досить відповідально. Потрібно долучатися, соціалізуватися, виховувати та дресирувати собак”, – розповіла Тетяна Річіна.

Конкурси проводили як для початківців, так і для тих, хто вже почав займатись дресируванням собаки. Тривав захід упродовж двох годин.

ЗакарпатПост