АНОНС. На Закарпатті живе наймолодша мама України

Дівчинці лише 11 років, а вона вже от-от має стати мамою від 56-річного

Б’янка мешкає на Берегівщині. Їй 11. Вона на початку грудня повинна народити. Живіт великий, до школи не ходить. Своє материнство усвідомлює і чекає на появу на світ малюка. Літери знає лише деякі, каже, що рахує до 100. Читати не вміє. Про цей резонансний випадок зараз говорить уся Україна. У 2004 році про дівчинку з Хмельниччини Надію Гнатюк так само гула вся держава. Тоді вона, також у 11, народила здорову дівчинку. Долі цих дітей досить схожі – обидві завагітніли від вітчимів. Утім у випадку з закарпаткою про це дізналися досить пізно. Більше того, якщо мама Наді прийняла гірку правду одразу і доньку не звинувачувала, то мати Б’янки переконує, що донька у всьому винна сама. Чому? Про це у сюжеті «Стосується кожного», пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Вагітна від 56-річного

Спочатку Б’янка сказала, що батьком дитини є Карім, хлопець, із яким вона познакомился на звалищі. Він нібито із Київської області. Але згодом дівчинка зробила шокуюче зізнання, що це – неправда і вона вагітна від колишнього співмешканця  матері, якого звати Олександром. Чоловіку 56 років. Він старший за Б’янку на 45 років!

Олександрія Сандварі, начальниця місцевої служби у справах дітей переконує, що такий випадок за її період роботи на цій посаді  перший, хоча серед ромів, а дівчинка саме ромка – ранні вагітності – не рідкість.

«Раніше ця родина не перебувала на обліку, – зізналася чиновниця. – Дівчинка з мамою з 2017 року проживали у Київській області. Там вони працювали на сміттєзвалищі. Тепер – повернулися додому. У родині двоє неповнолітніх дітей – Б’янка, 2010 року народження та Барбара, 2004 року народження. У неї теж у 2020 році народилася дитина. Також у сім’ї є повнолітній син. Б’янка з угорськомовного села, уся родина розмовляє угорською. А от дівчинка добре володіє українською. У грудні 2017 року вона відвідувала перший клас на Закарпатті. Та потім мати забрала документи, аргументуючи тим, що вони переїжджають жити у іншу область»

Валента Коржова, ромська співачка, заслужена артистка України, наголосила, що ромки дійсно народжують у ранньому віці, однак не таким чином. Це відбувається виключно у шлюбі і взагалі у ромів цнота до весілля є традицією, тому дівчат рано видають заміж. Про вагітність у 11 вона взагалі чує вперше • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост