Дівчина зцілилася за допомогою їжі. Важила 115 кілограмів, зараз – 58

Нещодавно у газеті «Поради здоров’я» прочитала статтю про те, як дівчина змінила раціон, перейшла на сироїдіння (їжа без термічної обробки, без продуктів тваринного походження – м’яса, молока, яєць) і зцілилася від багатьох хвороб. Так от хочу поділитися і своєю історією з газетою ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У 26 років я важила 115 кілограмів, мала хворе серце, у мене був остеохондроз, підвищений рівень цукру, були проблеми зі щитоподібною залозою, я ледве виходила на вулицю, щоб сісти в машину і доїхати на роботу. Там із труднощами піднімалася на другий поверх, була задишка, запаморочення, часто боліла голова. Єдине в чому поталанило, це те, що живу на першому поверсі.

Я була ходячим трупом. Про те, щоб створити родину і народити дитину і не мріяла. На мене хлопці навіть не дивилися. Я змирилася зі своїм становищем і чекала, коли помру… бо лікарі казали, що з таким букетом довго не протягну.

У мене не було ні планів на майбутнє, ні моментів якоїсь радості. Єдине, що тішило – це щоб наїстися і чим більше, тим краще. Усі неприємності я заїдала. Задоволення мала лише від харчів… а саме від жирного, смаженого, м’ясного, виробів із борошна та фастфуду.

Не дивно, що стан мого здоров’я на такому харчуванні був жалюгідним. Але я того тоді не розуміла. Та одного разу я поїхала в Київ до подруги, яка там вийшла заміж і жила.

На мій подив холодильник у неї був майже порожнім. Я не могла зрозуміти, як вона годує чоловіка та сина… Ми жили лише двоє з мамою і продукти ледве поміщалися у два великих холодильники. Так, ми багато готували і багато їли. Тож у мене був шок, коли на столі замість ситної вечері з’явився салат… не було ні котлет, ні відбивних, ні голубців (як же на Закарпатті гостей зустрічають!), ні тістечок, ні чаю, ні кави. На десерт Леся подала фрукти. Я лягала спати голодна.  Мені хотілося якомога скоріше повернутися додому і нарешті наїстися.

На наступний день навіть почала збиратися. Та, на щастя, Леся мене зупинила і ми серйозно поговорили. Вона розповіла, що теж хворіла, але вже п’ять років є сироїдом, її нічого не болить, у неї здорові вдома всі і вони щасливі. Спочатку вона відмовилася від м’яса. Потім від кави та чаю, далі – від риби, згодом від яєць та молочних продуктів. Як кажуть, стала веганом. Але на цьому не зупинилася. Пішла далі і зараз їсть лише багату на вітаміни сиру їжу. І навіть вміє готувати багато страв, приготування яких не потребує запікання, смаження, варіння. Аби я пересвідчилась, ми разом приготували торт, який не потрібно випікати – із горіхів та ягід, наробили багато різних соусів, які їли не з борошняним хлібом, а з хлібцями з льону, зробили морквяні котлети, які підсушили у сушарці при температурі 39 градусів (від 40 втрачаються всі корисні властивості продуктів), навіть морозиво зробили не з коров’ячого, а з мигдалевого молока. Смаки цих страв трохи інакші, але не менш смачні і головне – така їжа є корисною та зцілює.

Я зрозуміла, що у моєму житті також настав час змін. Але спочатку мені потрібно було пройти процедуру очищення організму –  я щоранку їла по дві столові ложки льону та розторопші замість кави, пила багато не магазинних соків та газованих напоїв, а фрешу з натуральних фруктів та простої води. Від хліба і м’яса відмовилася зразу, від інших продуктів – поступово. Також я почала багато ходити пішки, робити зарядку вдома. Моя вага поступово нормалізувалася, хвороби почали відступати. Зараз мені 36 років. Я струнка і при зрості 170 сантиметрів важу 58 кілограмів. Такою сильною і повною енергії я не почувалася ніколи раніше. Я змінила думки і змінила оточення. У мене тепер чудова родина – чоловік та трирічна донечка. Я маю власний бізнес і  переконана, що всі наші хвороби від неправильної їжі… однак тією ж їжею можна змінити усе. Все залежить лише від вашого бажання та внутрішнього налаштування • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост