Ринок нерухомості в Ужгороді: особливості

Ужгород — невелике, проте дуже мальовниче місто. Тут оживає стародавня історія. На вузьких вуличках завжди пахне кавою. А природа та архітектурні пам’ятки заворожують погляд. Але насамперед це туристичне місто. І тому нерухомість у ньому має велику цінність і завжди затребувана.

Квартири та приватні будівлі

В Ужгороді є велика кількість пропозицій як щодо купівлі/продажу, так і щодо оренди житла. Безліч квартир можна знайти в історичних районах міста та у сучасних новобудовах. Для тих хто полюбляє незалежність, житло знайдеться і у приватних будівлях. Якщо вам потрібна нерухомість Ужгород — найкраще місце, щоб її придбати. Адже тут і жити чудово, і заробити на оренді можна гарно.

Квартири у місті мають великий розбіг цін — від 800 000 до 2 000 000 грн. Вартість житла залежить і від будівлі, де квартира розташована, і від району. У центрі ціна більше, на околицях — менше.

Найчастіше продаються та купляються тут невеликі за площею оселі: одно- та двокімнатні. Попит на трикімнатні значно нижче, а більші — взагалі рідкість. Проте, якщо хочете придбати таку або взяти в оренду, допомогти може OLX.

Доречі, у передмісті Ужгорода можна на вигідних умовах придбати земельну ділянку. Там ви зможете побудувати власний дім або навіть розгорнути невелике фермерське господарство.

Оренда житла

Більшість оголошень стосується саме оренди житла. Попит мають квартири серед туристів, студентів та людей, що приїхали до міста по роботі.

Усю нерухомість можна розподілити на дві великі категорії:

  • вторинне житло — велике різноманіття, розташування в історичних районах, розбіг цін —  від 2,5 до 5,5 тис. грн;
  • первинне житло — у місті ще не дуже багато новобудівель, тому вибір місцевості невеликий, проте якість і умови проживання набагато кращі, ніж у вторинній ланці; розбіг цін — від 5 до 8,5 тис. грн.

Пропозицій багато, отже кожен зможе знайти свій варіант. До речі, великий попит має нерухомість у передмісті. Якщо ви хочете зекономити бюджет і насолодитись краєвидами, віддавайте перевагу саме таким пропозиціям.

ЗакарпатПост