Словаччина готується до локдауну, який може тривати до Різдва

Словаччина повідомила про найвищий щоденний приріст нових випадків COVID-19 у середу, напередодні засідання уряду, на якому, ймовірно, буде узгоджено новий локдаун.

Реклама в газеті

Міністр охорони здоров’я Словаччини Владімір Ленгварський хоче повторно запровадити в країні локдаун. Він вважає, що локдаун має бути обмеженим трьома тижнями. Якщо його запровадять найближчими днями, то він закінчиться до Різдва.

Водночас, зазначив міністр, це буде лише перший раунд обмежень і в залежності від розвитку ситуації буде прийматися рішення щодо їх посилення.

Про це повідомляє “Європейська правда“, з посиланням на агентство Reuters.

Згідно з даними Our World in Data, у Словаччині з 5,5-мільйонним населенням нині – найвищий у світі приріст зараження на душу населення. За минулу добу в країні підтвердили 10 315 нових інфекцій.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що кількість госпіталізованих досягла “критичної точки” в 3200 і наближається до піка у близько 3800, який спостерігався під час останньої хвилі пандемії. Більшість пацієнтів були невакциновані.

Сусідня Австрія вже розпочала локдаун цього тижня, включно з вакцинованим населенням, і Словаччина планує зробити аналогічний крок у середу під час засідання уряду.