Заступниками голови Закарпатської облради обрали Андрія Шекету та Василя Дем‘янчука

У Закарпатській облраді 25 листопада обрали нових заступників голови Закарпатської обласної ради — Андрія Шекету та Василя Дем‘янчука.

Про це розповіла кореспондентка Суспільного.

На сесії новообраний голова облради Володимир Чубірко вніс кандидатури Андрія Шекети (фракція “Батьківщина”) на посаду першого заступника голови обласної ради, а Василя Дем’янчука (фракція “Європейська солідарність”) на посаду заступника голови ради. Голосування згідно з процедурою було таємним. Для обрання заступників необхідно було отримати не менше 33 голосів депутатів обласної ради. В залі зареєструвалися 44 депутати.

Запропоновані кандидатури підтвердили. За Андрія Шекету проголосували 37 депутатів. Василь Дем‘янчук набрав 36 голосів.

Що декларує Андрій Шекета

Андрій Шекета — ексголова Міжгірської районної державної адміністрації (у 2014 році), депутат Закарпатської обласної ради (2006 — 2010, 2015 — 2020, 2020 — …). Також з 7 грудня 2020 до 29 липня 2021 він перебував на посаді першого заступника голови облради.

У своїй щорічній декларації Андрій Шекета зареєстрував заробітну плату за основним місцем роботи — 548 тис грн. У власності декларанта дві квартири в Ужгороді загальною площею в 50 та 74,6 м.кв., а також будинок загальною площею в 93,4 м.кв. та автомобіль “Hyundai Accent”.

Що декларує Василь Дем’янчук

Василь Дем’янчук працював на посаді голови Тячівської РДА з 2015 до 2019 р.

У щорічній декларації новообраний заступник декларує 3 земельні ділянки, 2 будинки та гараж. Є власником трьох автомобілів. Задекларував понад 60 тисяч гривень заробітної плати. Має на рахунках 50 тисяч гривень, 4 тисячі доларів і 4 тисячі євро.

Що відомо:

  • На сесії 25 листопада новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка від фракції “Рідне Закарпаття”.
  • Депутати двічі (28 жовтня та 15 листопада) проголосували за відставку голови Закарпатської облради Олексія Петрова. Він засідання сесій обласної ради і 28 жовтня, і 4 листопада називав незаконними. Він звернувся до поліції та прокуратури.
  • Сесії обласної ради тричі переносили через повідомлення про замінування. Вибухівку поліцейські не знайшли. Також не встановили людей, які телефонували на лінію 102.
  • “Певним чином моє звільнення пов’язане з кризою в Закарпатській облраді”, — Анатолій Полосков прокоментував, чому пішов з посади голови облдержадміністрації.
  • “Ця політична криза в Закарпатській облраді однозначно не сприяє її роботі” — політолог Михайло Шелемба охарактеризував політичні події в області.