На Закарпатті виявили стафілокок у 66 працівників харчоблоків закладів освіти

Станом на 26 листопада раптовими обстеженнями охоплено працівників 335 закладів освіти, в т.ч.: 193 закладів дошкільної освіти (далі – ЗДО), 134 закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО), та 8 закладів інтернатного типу.

Обстежено всього 924 працівники харчоблоків, в т.ч.: 498 працівників ЗДО, 380 працівників ЗЗСО та 46 – закладів інтернатного типу. Позитивні результати лабораторних досліджень на носійство стафілококу виявлено в 66 працівників.

Найбільший відсоток виявлених носіїв золотистого стафілококу серед обстежених працівників харчоблоків у закладах освіти Мукачівського Свалявського та Виноградівського  районів. Не були виявлені носіі в закладах Рахівського, Міжгірського та Берегівського районів. Наразі ще тривають дослідження 4 зразків, відібраних серед обстежених працівників харчоблоків.

Про всі виявлені відхилення від норм  проінформовано відповідні обласні та територіальні підрозділи з питань освіти та охорони здоров’я райдержадміністрацій та виконкомів рад територіальних громад та територіальні управління,ь а також управління і  відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області для відповідного реагування в межах повноважень.

 ЗакарпатПост