Чоловік сумнівної зовнішності попросився переночувати до старенької бабусі. Вона навіть уявити не могла як їй віддячить

Останнім часом люди бояться інших. У суспільстві панує тотальна недовіра але є такі, хто, наче сонця, осявають світ добром, творять дива і випромінюють позитив. Саме такою є закарпатка баба Катя. У свої 84 роки вона ще енергійна, порається в селі на городі, тримає господарство та робить хороші справи. Дивною історією про неї з газетою ЯСНО поділилася внучка Катерина.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У нашому селі мою бабусю всі люблять. На жаль, мої батьки давно померли. Потрапили в аварію, коли я була маленькою, тож мене виховувала баба Катя. Зараз я живу в Ужгороді, але навідуюся до неї хоча б раз а місяць, бо вона не захотіла переїжджати до міста, а в мене тут родина та робота.

Так от. Коли треба в селі комусь допомогти і мою бабусю попросять, вона ніколи не відмовляє. Коли хтось проситься заночувати, радо приймає, навіть грошей не бере. Вечерею нагодує, ліжко застелить, готова все на світі гостям віддати, останнім поділиться. Каже, що так у Біблії написано, що подорожуючих гріх не прихистити і не дати їм їсти. Можливо, ї доброта і тримає ї на світі стільки років такою здоровою та бадьорою. За все життя баба Катя не випила одної таблетки. Ніколи е хворіє. Їсть лише натуральні продукти з городу… багато свіжих овочів і фруктів, горіхи та  п’є лише джерельну воду, а не якісь там консервовані магазинні соки.

Хто лише не ночував у моєї бабусі! Просилася на нічліг якось родина ромів із малими вісьмома дітьми, що не встигла на електричку. Сусідка відмовляла її, росила: «Не пускай до хати, обкрадуть ще!» Та де там! Як би діточок баба Катя просто неба на ніч залишила! І нічого вони від неї не поцупили! Навпаки! Щоразу, коли бувають у селі, приходять у гості з гостинцями! Так подужилася ця молода сім’я  моєю бабусею, що й сама дивуюся!

Була і вагітна жінка, що народжувати прямо в її маленькій хаті почала. Пішли вони з чоловіком по гриби… була осінь. І в неї перейми почалися. Поки швидка доїхала, молодиця з бабусиною допомогою привела на світ здорового трикілограмового сина. Це були в неї треті пологи. Виявилися надто інтенсивними. Чоловік плакав, так дякував бабі Каті за допомогу…. І лікарі похвалили!

А одного разу на ніч попросився здоровенний чоловік років 40 із побритою головою. Він дивним здався бабусі, але все ж впустила. Він переконував, що машина поламалася і за ним евакуатор тільки вранці зможе приїхати. Я б не повірила. А от моя щира баба Катя прийняла незнайомця з розпростертими обіймами. Нагодувала. Налила домашнього самогону до вечері. Після третьої чарки він розговорився. Сказав, що і у в’язниці сидів за грабежі, і сумнівним бізнесом займався.. та це все одно не лякало бабусю • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост