219 тисячам пенсіонерів Закарпаття перерахували пенсію. На скільки збільшаться виплати

219 тисячам пенсіонерів Закарпатської області перерахували пенсію у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати. Середня сума підвищення в області – 70 гривень. Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.

За її словами, перерахунки пенсіонерам здійснили в автоматичному режимі. Середній розмір підвищення після перерахунку становитиме 70,93 грн для цивільних пенсіонерів та 69,39 грн – для пенсіонерів силових структур, повідомляє Суспільне.

“Наразі на Закарпатті зареєстровані 258 тисяч пенсіонерів, з них майже 219 тисячам здійснили перерахунок у автоматичному режимі. Це 85,6% — від загальної кількості пенсіонерів. Загалом на виплату підвищених пенсій на Закарпатті додатково потрібно близько 22 млн грн”, — розповіла Пентек.

Також, за словами Анастасії Пентек, перерахунок здійснили пенсіонерам силових структур. Їх на Закарпатті — 10,5 тисяч. “З них, 3 543 пенсіонерам перерахували пенсію”, — розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Окрім підвищення мінімального розміру пенсії, з 1 грудня зростуть усі доплати, розрахунок яких проводиться відповідно до прожиткового мінімуму. А це надбавки за понаднормовий стаж, надбавки та підвищення учасникам та інвалідам війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги та інші.

Анастасія Пентек додала: у зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2021 року мінімальної заробітної плати до 6500 грн перерахунку підлягатимуть пенсії непрацездатних громадян, які досягли 65 р. та мають повний страховий стаж (жінки – 30 р., чоловіки – 35 р.). Пенсія цієї категорії пенсіонерів зросте з 2400 до 2600 грн.

ЗакарпатПост