В Ужгороді на ремонт площі Петефі з міського бюджету вже витратили близько 49 млн

Майже 49 мільйонів гривень — саме стільки витратили на ремонт площі Петефі в Ужгороді, який триває з 2017 року.

Про це 30 листопада повідомив начальник відділу технагляду департаменту міської інфраструктури Ігор Лаба. За його словами, цьогоріч із передбачених 12 мільйонів використали понад 9 мільйонів гривень.Близько 49 млн витратили з міського бюджету на ремонт площі Петефі в Ужгороді, – Ігор ЛабаПро це повідомляє Суспільне Закарпаття

З 8 ранку до 5 вечора працюють робітники на площі Петефі. Коментувати чоловіки на камеру відмовилися, але кажуть: роботи виконують шість днів на тиждень, крім неділі. Ужгородець Сергій площею Петефі ходить щодня. Каже: площа змінюється, але дуже повільно.

“Зараз для того, щоб потрапити на вулицю Мукачівську, треба багато об’їжджати, — розповів чоловік. — І машини, які їдуть на Швабській, теж не можуть туди потрапити. Якщо буде все до Нового року зроблено, то мене це влаштує”.

Люди обходять розриті ділянки площі. “Незручно, але я сподіваюся, що скоро закінчиться і буде дуже красиво”, — сказала ужгородка Оксана.Близько 49 млн витратили з міського бюджету на ремонт площі Петефі в Ужгороді, – Ігор ЛабаСуспільне Закарпаття

Цьогоріч на ремонтні роботи площі Петефі використали 9, 5 мільйонів гривень, – розповідає начальник відділу технагляду департаменту міської інфраструктури Ігор Лаба. За його словами, до кінця року ділянку від вулиці Капушанської до Мукачівської мають завершити.

Читайте також: Ремонт площі Петефі в Ужгороді обіцяють завершити у 2020-му: роботи триватимуть чотири роки

“Має запрацювати зараз розв’язка з вулиці Швабської, має запрацювати повністю кругова розв’язка, — пояснив він. — До кінця року, я, думаю, відсотків на 90 буде завершено виконання всіх робіт. У нас змонтовано там інженерні мережі десь 4 кілометри. В одному місці має бути зроблено переключення. Для цього переключення треба зробити розриття. Для цього розриття треба перекрити повністю вулицю Капушанську. Якщо ми зараз закриємо вулицю Капушанську, ми створимо транспортний колапс. Обговорюється зараз одне з таких питань, щоб перенести цю частинку робіт на наступний рік”.

Виконавець робіт Ігор Кодан у телефонній розмові повідомив Суспільному: на місці працюють дві бригади. Коли завершать ремонт площі Петефі, пообіцяв прокоментувати завтра, 1 грудня.

ЗакарпатПост