На благодійному ярмарку в Ужгороді збирали гроші для лікування 5-річної Кіри Зайцевої

Благодійний ярмарок влаштували 30 листопада в Ужгороді. Його провели о 13 годині в ПАДІЮНі для збору грошей на лікування Кіри Зайцевої з онкологічним захворюванням. Про це розповіла співорганізаторка заходу Олександра Несух. Охочі могли долучитися до майстер-класів, а також придбати солодощі та напої.

Дмитро Ковач на ярмарок прийшов із тіткою. Вирішив зробити на майстер-класі тарілку і віддати її дівчині, з якою разом навчається: “Зі мною ділилася олівцями дівчинка, і я їй подарую це”.На благодійному ярмарку в Ужгороді збирали гроші для лікування 5-річної Кіри ЗайцевоїПро це повідомляє Суспільне Закарпаття

Благодійний ярмарок влаштували волонтери Закарпаття для збору грошей 5-річній Кірі Зайцевій, у котрої діагностували гострий лейкоз — онкологічне захворювання. Бабуся дівчинки Уляна Волошина каже: загалом для лікування онуки потрібно 150 тисяч євро, наразі є понад 60% від необхідної суми.

“Термін, коли ми маємо внести необхідну суму — 5 січня, — розповіла вона. — Тому вирішили трохи активізуватися ті люди, які мають співчуття, для того, щоб хоч якось, хоч якусь суму можна було зібрати”.

Ганна Дем’ян — багатодітна мама, у вільний час волонтерить. На ярмарку проводила майстер-клас із розмальовування дерев’яних фігурок.

“Обрали саме такий майстер-клас, як розмальовування сердечок, як ознака любові і нашої доброти, яку ми можемо дарувати якимось чином, ангеликів”, — пояснила жінка.На благодійному ярмарку в Ужгороді збирали гроші для лікування 5-річної Кіри ЗайцевоїСуспільне Закарпаття

П’ятирічна Вікторія розмальовує дерев’яний виріб. Її мама, Яна Печко, каже: знайома з історією Кіри Зайцевої.

“Було вже, що допомагала, як могла. Іноді скидувала гроші, — розповіла жінка. — Шкода маленьку дівчинку, не дай Боже таке нікому, ні чужим, ні своїм дітям. Важко навіть таке уявити, щоб стикнутися з такою проблемою”.

Під час ярмарку діяли різні локації, — розповіла співорганізаторка заходу Олександра Несух.

“Хтось продає речі, хтось проводить майстер-класи, внизу займається солодкою ватою, гончарний круг, продаж солодощів і кави, — розповіла організаторка. — 22 людини, це точно я знаю, це ті з якими я особисто контактувала, щоб вони допомогли на цій ярмарці. Також додатково залучені працівники ПАДІЮНа”.

За словами Олександри Несух, ярмарок тривав чотири години, за цей час зібрали понад 22 тисячі гривень.

ЗакарпатПост