Site icon zakarpatpost.net

На благодійному ярмарку в Ужгороді збирали гроші для лікування 5-річної Кіри Зайцевої

Благодійний ярмарок влаштували 30 листопада в Ужгороді. Його провели о 13 годині в ПАДІЮНі для збору грошей на лікування Кіри Зайцевої з онкологічним захворюванням. Про це розповіла співорганізаторка заходу Олександра Несух. Охочі могли долучитися до майстер-класів, а також придбати солодощі та напої.

Дмитро Ковач на ярмарок прийшов із тіткою. Вирішив зробити на майстер-класі тарілку і віддати її дівчині, з якою разом навчається: “Зі мною ділилася олівцями дівчинка, і я їй подарую це”.Про це повідомляє Суспільне Закарпаття

Благодійний ярмарок влаштували волонтери Закарпаття для збору грошей 5-річній Кірі Зайцевій, у котрої діагностували гострий лейкоз — онкологічне захворювання. Бабуся дівчинки Уляна Волошина каже: загалом для лікування онуки потрібно 150 тисяч євро, наразі є понад 60% від необхідної суми.

“Термін, коли ми маємо внести необхідну суму — 5 січня, — розповіла вона. — Тому вирішили трохи активізуватися ті люди, які мають співчуття, для того, щоб хоч якось, хоч якусь суму можна було зібрати”.

Ганна Дем’ян — багатодітна мама, у вільний час волонтерить. На ярмарку проводила майстер-клас із розмальовування дерев’яних фігурок.

“Обрали саме такий майстер-клас, як розмальовування сердечок, як ознака любові і нашої доброти, яку ми можемо дарувати якимось чином, ангеликів”, — пояснила жінка.Суспільне Закарпаття

П’ятирічна Вікторія розмальовує дерев’яний виріб. Її мама, Яна Печко, каже: знайома з історією Кіри Зайцевої.

“Було вже, що допомагала, як могла. Іноді скидувала гроші, — розповіла жінка. — Шкода маленьку дівчинку, не дай Боже таке нікому, ні чужим, ні своїм дітям. Важко навіть таке уявити, щоб стикнутися з такою проблемою”.

Під час ярмарку діяли різні локації, — розповіла співорганізаторка заходу Олександра Несух.

“Хтось продає речі, хтось проводить майстер-класи, внизу займається солодкою ватою, гончарний круг, продаж солодощів і кави, — розповіла організаторка. — 22 людини, це точно я знаю, це ті з якими я особисто контактувала, щоб вони допомогли на цій ярмарці. Також додатково залучені працівники ПАДІЮНа”.

За словами Олександри Несух, ярмарок тривав чотири години, за цей час зібрали понад 22 тисячі гривень.

ЗакарпатПост

Exit mobile version