У перший день зими на Закарпатті випало 20 сантиметрів снігу

У ніч на середу, 1 грудня, на території Закарпатської області були сильні опади, у гірських районах та на перевалах випало до 30 см снігу. Ввечері очікується дощ на рівнині та сніг у горах, а з 2 на 3 грудня – сильні опади та штормовий вітер. Про це на брифінгу повідомив начальник Закарпатського гідрометеорологічного центру Василь Манівчук.

«Опади, які випали цієї ночі, були достатньо інтенсивними як для початку грудня. За добу випало найбільше снігу в центральній частині та на сході області. У Міжгірському районі – більше 22 мм опадів, тобто від 10 до 20 см снігу. Зараз спостерігається незначна перерва у опадах, сьогодні ввечері очікуємо  надходження нової вологої повітряної маси із заходу, яка принесе на рівнині дощі, мокрий сніг та сніг у гірських районах», – сказав Василь Манівчук., пише Заголовок

«Є ризики для утруднення проїзду на перевалах, опади будуть тривалими: особливо вночі з 2 на 3 грудня – до 30-40мм за добу. Необхідно очікувати підвищення рівнів води на річках, ми очікуємо, що це відбудеться в межах берегів. Проблем особливих це не створить, оскільки  вже вночі 3 грудня – буде значне похолодання, яке зупинить опади», – додав Василь Манівчук.

За його словами, 3-4 грудня на високогір’ї Закарпаття очікується значне похолодання – до -18 градусів морозу. Також синоптики прогнозують штормовий вітер до 30 м/с на Чорногірському та Свидовецькому хребтах. «При таких температурах 4-5 грудня є  великі ризики для життя та здоров’я туристів», – підкреслив Василь Манівчук.

ЗакарпатПост