У міжнародному потязі на Закарпатті митники виявили під умивальником 50 кг бурштину

Сьогодні (02.12.2021) о другій годині ночізакарпатські митники виявили у міжнародному пасажирському потязі «Київ-Відень»50 кг дорогоцінного каміння, приховані від митного контролю конструктивнихособливостях одного із вагонів.

         Це сталося на митному посту«Чоп-залізничний», що у зоні діяльності Закарпатської митниці. Під часздійснення митно-прикордонного контролю вагонів, митники знайшли бурштин,заздалегідь прихований у конструктивних особливостях вагону. За словамиінспекторів, сонячне каміння знаходилося під умивальником у 88 поліетиленовихсейф-пакетах білого кольору. Один із пасажирів, громадянин України визнавзнайдене каміння своєю власністю.

         Таким чином, наш співвітчизник вчинивдії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України зприховуванням від митного контролю, тобто з використанням інших способів, щоутруднюють виявлення таких товарів, з метою незаконного переміщення товарівчерез кордон.

Зазначені дії мають ознаки порушеннямитних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

                Остаточну вартістьвиявлених 50 кг бурштину визначить спеціаліст-експерт. Наразі митниця направилау правоохоронні органи повідомлення про протиправне діяння, що містить ознакизлочину.

Пресслужба Закарпатської митниці