В Ужгороді особливим дітям у каплиці замку показали виставу. ВІДЕО

Виставу показали 3 грудня в каплиці Ужгородського замку учням спеціальної школи-інтернату. Також захід відвідали вихованці реабілітаційного центру “Дорога життя”. Про це повідомила завідувачка відділення краєзнавчого музею Вікторія Горінецька. За її словами, для дітей провели також екскурсію.

12-річний Олексій Худобін з народження має вади слуху. Через відсутність сурдоперекладу не відвідує театри та кіно. “Хочу більше дивитися фільми, ходити в театр, але нема сурдоперекладу”, — сказав хлопчик, пише Суспільне.Дітям з інвалідністю показала виставу та провели екскурсію Ужгородським замкомСуспільне Закарпаття

Через відсутність перекладу жестовою мовою не ходить до кінотеатру і Павло Штодлер.

Хлопці прийшли до Ужгородського замку аби переглянути виставу “Золоте курча”, представлену театром ляльок “Бавка”. Актор театру Павло Проданюк каже, вперше показували виставу для дітей з інвалідністю.

“З великим задоволенням, безкоштовно, ми привезли сьогодні виставу ось сюди у це чудове місце – у наш Ужгородський замок, — сказав актор. — Думаю, ці діти заслуговують на якесь добро, на трішечки посмішок, на щасливе життя”.

Завідувачка відділення краєзнавчого музею Вікторія Горінецька розповіла: проводять такі заходи для того, щоб привернути увагу до людей з інвалідністю, щоб вони могли вільно долучатися і існувати в музейному просторі.Дітям з інвалідністю показала виставу та провели екскурсію Ужгородським замкомСуспільне Закарпаття

“Наш музей Закарпатський краєзнавчий, бажає в цьому напрямку розвиватися. Створювати якомога більше пандусів, щоб доступ був легкий до експозицій. Зараз тільки на першому поверсі можна оглянути експозиції, наприклад, для людей з інвалідністю на візочках”, — сказала завідувачка.

3 грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю, до Ужгородського замку прийшло близько 25 дітей з вадами слуху, розповів заступник директора ужгородської школи-інтернату Іван Чейпеш. Також запросили вихованців центру “Дорога життя”. Після вистави дітям провели екскурсію замком.

 ЗакарпатПост