Самовільний видобуток піщано-гравійної суміші на Ужгородщині – прокуратура зобов’язала товариство відшкодувати понад 1,6 млн грн

Господарський суд Дніпропетровської області задоволив позов керівника Ужгородської окружної прокуратури щодо стягнення 1 млн 680 тис. грн шкоди, завданої екологічними порушеннями.

Позов подано до товариства з обмеженою відповідальністю в інтересах держави в особі Держекоінспекції в Закарпатській області.Прокуратура встановила, що підприємство здійснювало видобуток піщано-гравійної суміші у водоохоронній зоні річки Уж без відповідного дозволу на користування надрами. Роботи проводили під видом будівництва меліоративної споруди – озера. Водойму поблизу одного з сіл на Ужгородщині нібито мали використовувати для поливу сільськогосподарських культур. Однак товариство діяло всупереч погодженому проєкту і самовільним видобутком піщано-гравійної суміші спричинило істотну шкоду навколишньому середовищу та завдало матеріальних збитків.Водночас за цим фактом є і кримінальне провадження, яке вже розглядається в Ужгородському міськрайонному суді. Прокурори окружної прокуратури підтримують публічне обвинувачення щодо керівника товариства, дії якого кваліфікують за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення), повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

 ЗакарпатПост