Травниця переконує, що лікувати потрібно не хворобу, а людину

Живи позитивно!

Ще маленькою волинська травниця Ольга Пасічник спостерігала, як її мама, Софія Абрам, збирала лікарські рослини, якими потім допомагала хворим, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Не одну людину Софія Василівна витягнула травами та молитвами з того світу, пише «Твій вибір».

– А скільки часу Ви вже збираєте лікарські рослини?

– Та більше ніж 40 років. Знаю, як кваліфіковано підібрати збір лікарських рослин, як змішувати ті чи інші трави в рецепті. В народі кажуть, що треба так поєднувати ці трави, щоб вони «поженилися». В іншому випадку, якщо неправильно використовувати лікарські рослини, вони не тільки не допоможуть при хворобі, а й навіть можуть зашкодити.

– Тобто кожен збір лікарських трав має бути правильно скомпонований та використаний за призначенням?

– Саме так. Моя мама при одній і тій самій хворобі пропонувала людям різні рецепти. Так само і я, коли до мене приходять із хворобою, спочатку розпитую людину про її стан, медичні показники, для прикладу, який у неї тиск, чи спить добре, дивлюся на аналіз крові тощо. Цікавлюся супутніми хворобами, чи немає цукрового діабету, на які хвороби страждали її родичі, чи немає алергії та непереносимості запахів або смаків. Маю до кожного хворого індивідуальний підхід.

– А як ви складаєте рецепт після такого майже медичного огляду людини?

– Рецепт я складаю вдумливо, можу кілька днів його писати, зважаючи на усі показники людини. Перечитую спеціальну літературу, консультуюся з фахівцями, аби в жодному разі не помилитися. Потім знову зустрічаюся з хворим, розказуючи детально усі нюанси, тобто що йому робити вранці, вдень та ввечері.

– Із якими хворобами до вас найчастіше звертаються?

– Насправді із різними. Досвід у мене великий. Зокрема розробила унікальний рецепт мазі для лікування псоріазу. Аби допомогти хворому, спочатку пропоную збір трав для очищення всього організму, розробляю індивідуальну дієту, розказую про шкоду алкоголю та куріння при лікуванні псоріазу. Головне – виконувати усі мої рекомендації.

Так само я лікую від геморою, жіночих хвороб тощо. Хочу зауважити, що, якщо бачу, що травами не допомогти, рекомендую лікарів, до яких варто звернутися.

– А коли і де ви збираєте лікарські рослини? – Кожну рослину – в інший час та пору року. Написала навіть з цього приводу книги «Збори лікарських трав при хворобах органів травлення», «Збирання лікарських трав» та «Салати з лікарських трав». В них все детально розписано, навіть про фази Місяця, при яких варто вирушати на збирання. Так, коріння набирає найбільшої цілющої сили після 18 години. А листочки краще збирати, як роса спаде зранку. Деякі трави шукаю, коли у них період цвітіння, а деякі вже після того, як вони відцвіли • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост