До свята Андрія в ужгородському скансені буде можна напророчити свою долю

Про це повідомляє Ужгородський Скансен

Чудова новина для поціновувачів народних традицій!😍
Запрошуємо всіх охочих яскраво і пізнавально відзначити свято Андрія та відвідати вечірню екскурсію «Андріївські вечорниці»!

📅10 грудня
⏱17.00 год.
✅Закарпатський музей народної архітектури та побуту, вул.Капітульна 33а

Під час вечірньої екскурсії відвідувачі музею зможуть дізнатися безліч автентичних закарпатських ворожильних обрядів, а також поринути в таємничу атмосферу давніх закарпатських ворожінь. В цьому допомагатиме народний ансамбль народних інструментів “Маки” Ужгородського інституту культури і мистецтв (керівник Валентина Вігула, заслужений працівник культури України, викладач інституту). Молоді дівчата в музейних хатинках намагатимуться хоча б краєчком ока зазирнути у майбутнє, дізнатися чи судилося вийти заміж у наступному році, з яких країв буде наречений, чи щасливою буде доля.
Також кожен учасник екскурсії зможе особисто випробувати долю та долучитися до того чи іншого ворожіння.
Приємним завершенням екскурсії стане частування в музейній корчмі ХІХ ст.

Приходьте до нас, а ми обіцяємо гарний настрій, цікаві ворожіння пізнавальну екскурсію та яскраву палітру барв, адже всі учасники заходу будуть одягнені у закарпатські костюми.

Участь у екскурсії за попереднім записом: тел. 0954240672, e-mail – uzhgorodskansen@ukr.net та на сторінці у Facebook – Ужгородський скансен. Вартість участі – вхідний квиток до музею

ЗакрпатПост