23-річну ужгородку, яку розшукували рідні з Хуста, знайшли мертвою у Київській області. Її закопали у лісі

23-річну ужгородку, про зникнення якої нещодавно заявили рідні, поліцейські знайшли мертвою в Київській області. У справі призначено ряд експертиз для встановлення причини смерті жінки.

30 листопада 2021 року до поліції із заявою про зникнення 23-річної доньки звернулася жителька Хуста. Жінка розповіла, що її дочка вже понад 10 днів не виходить на зв’язок та залишила без нагляду свою малолітню дитину.

Оперативники карного розшуку поліції Закарпаття відразу ж розпочали пошуки зниклої дівчини та вже через два дні оперативної роботи встановити моторошні деталі зникнення закарпатки.

З‘ясувалося, що 20 листопада дівчина разом зі своїм 2-річним сином потягом приїхала до столиці, після чого гостювала у своїх знайомих у Київській області.

За адресою в квартирі 25-річного чоловіка оперативники та слідчі поліції Закарпаття провели санкціонований судом обшук. Під час слідчої дії він помітно нервував, представився чужим іменем та навіть пред’явив правоохоронцям підроблений паспорт. Його поведінка стала зрозумілою, коли в квартирі поліцейські виявили документи 23-річної закарпатки та залишки тіла людини, які, ймовірно, також належать зниклій дівчині.

Спільно з колегами з Головного управління Національної поліції в Київській області правоохоронці встановили: дівчина й справді з дитиною гостювала у фігуранта. Разом із ними перебувала ще одна їхня спільна знайома. В ніч із 21 на 22 листопада вони разом вживали наркотичні засоби, а далі – загадкова смерть закарпатки.

Під час допиту фігурант зізнався, що разом зі спільницею вирішили позбутися тіла померлої. Використовуючи перуки та інші засоби маскування, вони придбали в одному з магазинів вугілля та хімічну речовину. Після цього дочекалися ночі, загорнули померлу в килим та вивезли в лісову місцевість, де розчленували та підпалили  тіло. Залишки облили хімічною речовиною і закопали.

Позбувшись тіла, щоб максимально приховати сліди, фігурантка відвезла дитину померлої в Ужгород та залишила хлопчика в квартирі, де він і проживав разом із мамою. З мобільного телефону померлої вона написала повідомлення батькові дитини, щоб той забрав сина до себе. Після цього жінка відразу ж покинула межі країни.

Її 25-річного раніше судимого спільника працівники поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури затримали і зараз він перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. В його помешканні, окрім залишків тіла людини, слідчі вилучили амфетамін та марихуану.

Наразі затриманий підозрюється у скоєнні наркозлочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України,  йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 1 094 500 гривень.

За висновками фахівців, які проводитимуть експертні дослідження вилучених залишків тіла та встановлюватимуть причину смерті, вирішуватиметься питання щодо повідомлення йому про підозру у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство. 

Досудове розслідування у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 

ЗакарпатПост