На Закарпатті у горах – майже метровий шар снігу

У Карпатах на сніголавинній станції, розташованій на горі Пожижевська, насипало 45 см снігу. На Плаї снігу на кілька см менше – 43, а на посту “Драгобрат” висота снігового покриву досягла 76 см.

Про це повідомляє Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах

“ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ‼️⛔Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з інтенсивним приростом снігового покриву, утримається: -8 грудня – на високогір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей. ❗Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. ‼️Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір’я!⚠Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується:-8 грудня – на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області, у середногiр’ї Львівської області.-9 грудня – на високогiр’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей”, – зазначено у повідомленні.

Також додається:

“За даними сніголавинних станцій станом на 08:00 08.12.2021 🏔️на Сл #ПОЖЕЖЕВСЬКА: температура повітря: -7,6°С, штиль, хмарно. Висота снігового покриву становить 45-95 см, сніг свіжий, слабозакріпленний.🏔️на Сл #ПЛАЙ: температура повітря: -7,6°С, вітер: північний 2-10 м/с, хмарно. Висота снігового покриву становить 43- 89 см, сніг свіжий, пиловидний, добре закріплений.🏔️на сніголавинному посту #ДРАГОБРАТ: температура повітря -6,6°С. Висота снігового покриву становить 76 см.Фото: Сергій Мальчевський”.

ЗакарпатПост