Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті у горах – майже метровий шар снігу

У Карпатах на сніголавинній станції, розташованій на горі Пожижевська, насипало 45 см снігу. На Плаї снігу на кілька см менше – 43, а на посту “Драгобрат” висота снігового покриву досягла 76 см.

Про це повідомляє Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах

“ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯЗначна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з інтенсивним приростом снігового покриву, утримається: -8 грудня – на високогір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір’я!Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується:-8 грудня – на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області, у середногiр’ї Львівської області.-9 грудня – на високогiр’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей”, – зазначено у повідомленні.

Також додається:

“За даними сніголавинних станцій станом на 08:00 08.12.2021 на Сл #ПОЖЕЖЕВСЬКА: температура повітря: -7,6°С, штиль, хмарно. Висота снігового покриву становить 45-95 см, сніг свіжий, слабозакріпленний.на Сл #ПЛАЙ: температура повітря: -7,6°С, вітер: північний 2-10 м/с, хмарно. Висота снігового покриву становить 43- 89 см, сніг свіжий, пиловидний, добре закріплений.на сніголавинному посту #ДРАГОБРАТ: температура повітря -6,6°С. Висота снігового покриву становить 76 см.Фото: Сергій Мальчевський”.

ЗакарпатПост

Exit mobile version