Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №49

Чому Ужгород досі без ялинки

У закарпатських містах іще з перших днів грудня почали встановлювати ялинки. Першим у цьому плані було Берегово. Лісова красуня з’явилася на центральній площі містечка ще 18 листопада. Потім естафету взяло Мукачево. Лісове дерево встановили 22 листопада. 3 грудня ялинку встановили у Хусті… а от в Ужгороді це традиційно роблять поспіхом перед самим святом Миколая. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Як купують і продають лайки та коментарі в Інтернеті

Чому в Інтернеті одні публікації проходять непоміченими, а інші – рясніють відгуками? Усе просто – коментарі зараз купують і робиться це як офіційно – через відповідні компанії, так і неоціфійно, заплативши певній людині за відгук. І усе б нічого, але часто такі коментарі є не чим іншим, як брехнею заради введення у оману інших. Взагалі Інтернет, а  найбільше соціальні мережі, останнім часом перетворилися на великий смітик, де більшість інформації не відповідає дійсності. І мова йде як про товари та послуги, так і про особисті сторінки людей – особливо політиків. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Чому Київ боїться подвійного громадянства

Подвійне громадянство: нові перспективи чи сумнівна політтехнологія?

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про подвійне, множинне громадянство, ініційований президентом Володимиром Зеленським. Напередодні, виступаючи у парламенті, глава української держави наголосив на важливості «підтримки світового українства», для якого питання множинного громадянства є вкрай важливим. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Про що говорив Зеленський із Орбаном

Президент України Володимир Зеленський запросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана відвідати країну з офіційним візитом.

Відповідну заяву він зробив під час телефонних перемовин, які відбулися з нагоди 30-річного ювілею встановлення дипвідносин між двома країнами. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Українці більше не хочуть їздити на заробітки в Росію. Які країни найпривабливіші?

Найпривабливішою країною для роботи серед українців є Німеччина. Натомість популярність Росії поступово падає.

Про це йдеться у дослідженні Info Sapiens, яке здійснили на замовлення представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ). Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Данілов заявив, що у разі наступу, Україна здатна дати агресору адекватну відповідь

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Швеції в Україні Тобіасом Тібергом заявив, що українська армія готова чинити опір у разі нападу російських окупантів. Більше – у газеті ЯСНО.

За рік я скинула 25 кілограмів, покращила настрій, сон та життя

Зайва вага – це не тільки незручності у побуті, але й маса різних супутніх захворювань. Далеко не кожен уміє впоратися з труднощами і повернути здоров’я, адже для цього потрібні суттєві зміни.

Однак закарпатка Аліна Король змогла і хоче поділитися з іншими рецептом власного щастя. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Здорового сина чоловік забрав собі, а хворого залишив матері. Через 20 років брати зустрілися

Жодна людина не гарантована від розлучення. Іноді обставини складаються так. Що людям краще розійтись, біда тільки, що при цьому нерідко страждають діти, адже ображені один на одного батьки саме ними й починають найбільше маніпулювати, аби зробити колишньому партнеру ще більш боляче. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Українець назвав доньку незвичним іменем і зробив татуювання на щоці, але тепер почувається розгублено

Кажуть, як назвеш корабель, так він і попливе…. Так і з вибором імені для дитини. Однак дехто у цьому плані любить сміливі експерименти і вибирає імена, які в декого просто викликають неабиякий подив. Так сталося  цього разу…

31-річний Гліб Хороший і 33-річна дружина Отем назвали свою дочку, яка народилася в лютому Мета, вважаючи, що її ім’я буде абсолютно унікальним. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Народжену з вагою 680 грамів дитину називали «сірою масою»

Людмила Дозорець із міста Хмільник на Вінниччині дуже очікувала появу на світ своєї другої дитини. Періодично лежала в лікарні на збереженні. Але у 26 тижнів вагітності в жінки раптово почалися пологи. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Скандал у школі: учня догола роздягнули силоміць, директор назвав інцидент жартом

Батьки назвали це булінгом і хвилюються за своїх дітей.

У селі Забір’я на Київщині мати одного з учнів поскаржилася на булінг у школі.

За її словами, хлопець з дев’ятого класу зайшов до семикласників, схопив одного з учнів, зірвав із нього одяг та не давав одягнутися. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Використовував монтувалку та молоток: чоловік убивав пенсіонерів заради пенсії

У Донецькій області чоловік жорстоко вбивав людей похилого віку, щоб заволодіти їхнім майном.

За даними Донецької обласної прокуратури, мешканця села Новотроїцьке звинувачують у скоєнні двох умисних убивств та розбійних нападів. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Перед камерою убив собаку і викинув у криницю

Житель Чортківського району понесе відповідальність за вбивство собаки.

Жорстоке поводження з тваринами інкримінують працівники відділення поліції №1 (м.Борщів) мешканцю Чортківського району. Чоловік смертельно травмував собаку. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Як у бойовику: на Тячівщині чоловік замовив убивство жінки

Просто не вкладається в голову, до чого вдаються наші земляки. Страшна трагедія мало не розгорілася торік у селі Вільхівці. Чоловік замовив убивство людини, яка його дратувала. Нещодавно суд виніс вирок у справі, але він не менш шокуючий. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Мама поділилася печінкою з донькою

«З того часу минуло чотири роки. Життя після трансплантації є і воно може бути яскравим», — каже сьогодні жителька Каменя-Каширського Наталія Олійник. Вона з успіхом долає не лише життєві вершини, а й двічі підкорила Говерлу та мріє зійти на Ельбрус. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Жінка народила найважчих близнюків у історії

Величезний живіт зазвичай не є причиною для занепокоєння, коли ви вагітні. У деяких жінок живіт при вагітності більше, ніж у інших. Кожна вагітність унікальна. І більшу частину часу майбутні мами не знають, чого очікувати. Але у Аланни Меррі і її чоловіка Пола була підозра, що її величезний живіт пов’язаний з тим, що вона носить близнюків. Цьому не варто дивуватися, тому що близнюки народжувалися серед їхніх родичів. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Жінка замість школи водить дітей у походи, математики навчає їх вдома на кухні, а історії – у музеї

На її думку, школа нині дає знання, які не є практичними і діти не можуть застосувати їх у житті, тому вирішила створити альтернативу і навчати своїх малюків самостійно. Вона створює їм цікаві природи і відмовилася від підручників. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Чиновник 36 років власноруч рив канал, щоб забезпечити водою своє село

Світ дізнався про нього тільки з появою Інтернету

У Китаї в провінції Гуйчжоу є селище Каовангба. Сьогодні воно нічим не відрізняється від інших сіл — тут вирощують рис і розводять тварин. І у всіх його жителів є інтернет. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Батько і син створили з деталей LEGO міні-фабрику з виробництва піци

 Винахід талановитого дуету повністю самостійно збирає страву

Якщо ви вважаєте, що в майбутньому піцу вам буде готувати робот-італієць, то, можливо, ви помиляєтеся. Навіщо створювати складного і дорогого андроїда, якщо з цим завданням може впоратися конструктор LEGO? Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Ведмедям у Синевирі і проводили операції на шлунку, і вправляли щелепу, і навіть вставляли зуби

Центру реабілітації бурих ведмедів, що неподалік містичного озера Синевир на Закарпатті, виповнилося десять років. Це найстарший і найбільший ведмежий притулок в Україні. Тут клишоногі (у Карпатах ведмедів ще називають “вуйками”) перебувають у максимально природному середовищі, адже їхній вольєр – це 12 га Національного природного парку “Синевир” • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост