Листкові коржі з м’ясом, здатні замінити піцу. Смачно, просто і ситно

Пишні, ароматні коржі з начинкою здатні замінити повноцінне приймання їжі. Подавати їх до столу можна як самостійну страву. Відмінно підійдуть вони і для зустрічі раптових гостей. Додатковим плюсом є відсутність метушні з тістом. Шаруватість тут досягається виключно за рахунок особливостей збірки. Ніхто не завадить приготувати такі коржі із зпасом і відправити на зберігання в морозильну камеру.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Складові:

Для тіста:

тепле молоко — 100 мл

вода — 200 мл

дріжджі — 6 г живих або 3 г сухих

цукор — 1/2 ч. л

сіль — 1 ч. л

масло рослинне — 3 ст. л

борошно — 500 г

масло вершкове — для змащення

яєчний жовток — для змащення

Для начинки:

м’ясо — 500 г

цибуля ріпчаста — 2 шт.

помідор — 1 шт.

сіль, чорний перець — за смаком

паприка — за смаком

Приготування:

Відправляємо в миску тепле молоко, додаємо в нього дріжджі, цукор і перемішуємо. Туди ж виливаємо воду, додаємо рослинну олію без запаху, сіль, знову все перемішуємо, а потім вводимо борошно.

Замішуємо тісто. Воно виходить м’яким, еластичним, не липне до рук. Готове тісто накриваємо плівкою і даємо 40 хвилин відпочити.

До дрібно нарізаного м’яса додаємо нарізану соломкою цибулю і порізаний на кубики помідор. Солимо, перчимо, додаємо паприку. Добре все перемішуємо.

Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо максимально тонкий пласт, змащуємо його розтопленим вершковим маслом, а потім рівномірно розподіляємо по поверхні половину начинки і акуратно скручуємо в рулет.

Закручуємо рулет равликом, кінці підминаємо вниз.

Злегка струшуємо заготовку борошном, розкочуємо її качалкою, щоб отримати коржик. Поверхню рясно змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в духовку.

Випікаємо при 180С протягом 35 хвилин, а потім відразу подаємо до столу. Якщо є бажання начинку можна змінити на власний розсуд, додавши гриби, сир, шинку, болгарський перець, курку, зелень. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно • Більше смачних рецептів читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост