Пара не могла собі придбати будинок, тому купила човен і дуже щаслива

Він настільки дешевий, що жінка змогла кинути роботу і заощадити  8 тисяч фунтів (288 тисяч гривень) на рік, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Молода пара радіє, що зараз економить понад 669 фунтів стерлінгів (24 тисячі гривень) щомісяця після того, як вирішила припинити пошуки житла та перейшла жити  на човен.

26-річна Емі Крос та її партнер, 29-річний Уеслі Артур, обидва з Англії, багато грошей витрачали на оренду, працюючи з дев’ятої до п’ятої.

Тож у жовтні 2019 року пара вирішила, що їм пора відмовитися від такого життя, і почала відкладати гроші, щоб купити човен, на якому вони могли б жити.

І коли це вдалося, обоє дуже зраділи, адже Емі навіть змогла кинути роботу адміністратора, щоб стати стримером і керувати каналами пари в соціальних мережах.

 «Із того часу, як ми перейшли на наш човен, наші витрати значно нижчі, – каже Емі. – Ми навіть продали машину, перш ніж переселитися, тому не витрачаємо гроші навіть на пальне. Я навіть змогла звільнитися з роботи.  Тепер постійно займаюсь розіграшами і керую нашими соціальними мережами, такими як Instagram та нашим каналом на YouTube, Boat time UK. І Уес, дизайнер ігор, може працювати віддалено. Ми обоє були втомлені повторюваним циклом життя, коли працювали, спали та їли, а потім намагалися досліджувати світ тільки у вихідні дні. Тепер у нашому новому домі можемо робити це коли завгодно».

Пара почала заощаджувати на човні в жовтні 2019 року, найнявши його на тиждень, і закохалася в такий спосіб життя.

А в червні цього року Емі та Уес нарешті придбали човен, який коштував 46 тисяч фунтів стерлінгів (1 654 850 гривень).

 «Переглянувши кілька човнів, ми знайшли вживаний вузький човен, який був побудований у 2011 році і мав лише одного попереднього власника, – зізналася Емі. –  Він потребував лише косметичного ремонту зсередини, тому здавався ідеальним для нас. Ми взяли банківський кредит, щоб усе виплатити. Самі виконали внутрішні роботи, що обійшлося нам у 500 фунтів стерлінгів (18 тисяч гривень), і намагалися зробити все за бюджетом варіантом із використанням перероблених матеріалів, оскільки намагаємося бути екологічно свідомими. У нас не було попереднього досвіду життя на човні чи навіть декорування, оскільки ми жили в орендованих будинках. Тож це був хороший виклик. Ми також додали кілька сонячних панелей до зовнішньої частини човна, щоб постійно мати Інтернет».

Човен пари повністю обладнаний кухнею з повнорозмірною духовкою, спальнею з двоспальним ліжком, письмовим столом, коли їм потрібно працювати, тримісним диваном і ванною кімнатою з гарячою водою, туалетом, туалетним столиком і раковиною.

Також із парою живе собака Руфус і кролик Руперт.

Подружжя каже, що одна з найкращих речей при переїзді на човен — це почуття власності. Вони вдоволені, адже повністю змінили життя, завжди знаходяться в русі і завжди пізнають щось нове, живуть у гармонії з природою і собою.

 «Ми ніколи раніше не володіли власним приміщенням, оскільки просто орендували нерухомість. Так що насправді володіти будинком разом – це дуже приємно. Нам також подобається відчуття свободи, яке приходить із цим. У нас є вибір йти, куди ми хочемо, скільки завгодно, – наголошує Емі. –  Ми можемо досліджувати багато різних місць, які, ймовірно, не змогли б побачити раніше, адже цьому заважав інший темп життя. Ми дуже добре пристосувалися до життя на човні і неймовірно щасливі!» • Більше новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост