Януковича запросили до України

Колишньому гаранту в Україні за всі злочини загрожує 13 років ув’язнення

В офіційному акаунті України Twitter відреагували на звернення експрезидента-втікача Віктора Януковича щодо чергових роковин Майдану, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Януковичу запропонували повернутися до Києва, де стосовно нього порушено кілька кримінальних справ, пише Сегодня.

“Чи може хтось розповісти Віктору Януковичу, який ховається у Росії, що 13 років в’язниці самі себе не відсидять”, – йдеться у повідомленні.

Що сказав Янукович

Колишній президент-втікач протягом усього звернення згадує Росію. Розповідає, що без неї не вдасться реалізувати новий формат переговорів. Навіть більше, він дозволив собі прогнозувати позицію інших країн. Зокрема, США та Франції.

У своєму зверненні заявив, що ситуація на Донбасі, якщо порівнювати з минулим роком, погіршилася.

Також він “порадив” нову стратегію розвитку України, а саме ухвалення нейтрального статусу та розробку нового напряму соціально-економічного розвитку країни.

Суди над Януковичем в Україні

7 жовтня Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід експрезиденту України Віктору Януковичу, який нині переховується в Росії. Його заочно заарештували у справі про захоплення земель під резиденцією Межигір’я.

25 серпня 2021 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього власника державної резиденції “Межигір’я” та його сина.

Януковичів підозрюють у незаконному оберненні комплексу споруд на території Вишгородського району на свою користь, завдані цим збитки державі перевищують 500 млн грн • Більше новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост