Віктор Микита: Питання заборгованості із заробітної плати освітянам Закарпаття вирішено


У громади Закарпаття направили кошти на виплату заборгованості із заробітної плати освітянам. Про це повідомив голова облдержадміністрації Віктор Микита.

Учора розпорядженням КМУ від 15 грудня 2021 р. № 1662-р здійснено розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та перерозподіл деяких видатків державного бюджету.
Гроші спрямували в Хустську (15,9 млн грн), Виноградівську (7,8 млн грн), Пилипецьку (2,15 млн грн) та Драгівську (1,38 млн грн) територіальні громади.
Тепер, за словами очільника області, питання заборгованості із заробітної плати освітянам Закарпаття вирішено.
«Останні роки в регіоні актуальною залишалася тема створення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях шкіл. Більшість з них збудована за радянських часів, особливо у гірській та сільській місцевостях, де не передбачено внутрішні вбиральні», – зауважив Віктор Микита.
За його словами, для розв’язання цього питання в Закарпаття спрямували 74,5 млн грн.
Також область отримала 18 млн грн освітньої субвенції на придбання у 2022 році шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами.
«Сьогодні в Закарпатті вже 251 шкільний автобус забезпечує безоплатне підвезення жителів області до навчальних закладів. Наступного року ми збільшимо цю цифру», – додав голова облдержадміністрації.
Очільник краю зазначив, що реалізація цих ініціатив стала можливою завдяки підтримці Уряду та народних депутатів.

ЗакарпатПост