За домашнє насильство над батьком і хуліганство в медзакладі житель Перечина може провести понад 2 роки за ґратами

За публічного обвинувачення прокурора Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури місцевого мешканця засуджено до 2 років 1 місяця ув’язнення. Чоловіка обвинувачують у домашньому насильстві (ст. 126-1 КК України), крадіжці грошей (ч. 2 ст. 185 КК України) та хуліганстві у медичному закладі (ч. 1 ст. 296 КК України).

Під час слідства встановлено, що у серпні-вересні 2019 року обвинувачений вчинив ряд правопорушень. Так, перебуваючи на території відділення Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги в Перечині, чоловік нецензурно ображав присутніх медиків, погрожуючи їм фізичною розправою. У хуліганський спосіб він розбив скло на вхідних дверях у будівлю, вдарив водія карети швидкої допомоги в обличчя та намагався завдати ударів і фельдшеру. Схоже чоловік поводився і вдома – постійно завдавав фізичних і психологічних страждань батьку, вчиняючи щодо нього домашнє насильство.

Крім цього, відпочиваючи зі знайомим в одному із закладів громадського харчування в Перечині, обвинувачений вкрав у нього гаманець із готівкою в національній та іноземній валюті. В минулих роках закарпатця неодноразово притягали до кримінальної відповідальності за крадіжки, а також грабіж, зґвалтування, шахрайство та порушення правил адміністративного нагляду. З 2010 року він має вже сім судимостей. До вступу вироку в законну силу особа перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост