За регулярне знущання над дружиною закарпатець отримав реальний тюремний строк

За принципової позиції начальника Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури жителя с. Лази засуджено до 1 року 8 місяців позбавлення волі за домашнє насильство (ст. 126-1 КК України) та нанесення колишній дружині легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 125 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що в жовтні цього року обвинувачений напідпитку вчиняв щодо колишньої дружини домашнє насильство: словесно ображав, погрожував і бив. Під час чергової сварки жінка намагалась втекти від кривдника через вікно будинку. Натомість він схопив її за ногу й потягнув, завдавши тілесних ушкоджень.

За аналогічні злочини чоловік був неодноразово засуджений раніше – до громадських робіт і штрафу. На момент вчинення правопорушень відбував річний іспитовий термін за домашнє насильство.

Наразі вступ вироку щодо нього в законну силу очікується. До цього він перебуватиме під домашнім арештом.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост