За рік я скинула 25 кілограмів, покращила настрій, сон та життя

Зайва вага – це не тільки незручності у побуті, але й маса різних супутніх захворювань. Далеко не кожен уміє впоратися з труднощами і повернути здоров’я, адже для цього потрібні суттєві зміни, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Однак закарпатка Аліна Король змогла і хоче поділитися з іншими рецептом власного щастя.

Я ніколи не була худою, але зайві кілограми списувала на генетику. Мої батьки теж, як кажуть, у тілі, тому я цим не надто переймалася. Бачила, як батько ковтає таблетки від високого тиску, а мала від серця, та думала, що мене це не зачепить, бо ж я молода і здорова.

Однак не так сталося, як гадалося. Після народження двох дітей я ще більше набрала вагу і у свої 26 стала схожою на гору. Важила 112 кілограмів. Чоловік не раз просив звернути увагу на зовнішність, але в мене не було сили волі відмовились від якихось продуктів, був страх піти до дієтолога.

У 29 я захворіла. У мене були проблеми з судинами, почався збій серцевого ритму, постійно паморочилося в голові, з’явилася сильна задишка, я не могла піднятися на другий поверх у нашому будинку. На той час навіть добре, що ніде не працювала, бо з лікарняних би не виходила.

Я зважилася піти в лікарню, бо стало важко навіть жити. Моє самопочуття трохи покращили, але сама проблема не минула. Якось до мене прийшла в гості кума, яку я давно не бачила і я розповіла їй про всі свої проблеми.

Вона сказала, що знає, що мені треба робити, але, мовляв, я особисто їй ніколи не повірю, тому наступного дня пообіцяла щось принести, аби пересвідчилась на власні очі.

Так і сталося. Вона принесла газету «Поради здоров’я» і тицьнула пальцем на статтю, яку рекомендувала мені прочитати. Я зручно вмостилася на дивані і почала читати. Там писали про чоловіка, який у 46 років має вигляд 20-річного парубок, при цьому колись страждав від ожиріння і сильно хворів.  Мене це заінтригувало. Далі він ділився досвідом, розповідав, що робив для того, аби мати таку зовнішність та  почуватися здоровим і щасливим. Я зрозуміла, що це – май шанс. Мені захотілося змін. А увечері зателефонувала кума і  сказала, що знає особисто того Андрія і готова мене з ним познайомити. Звичайно, що це було для мене ніби виграшом джек-поту в лотерею.

Я знала, що над собою доведеться багато працювати, повністю переглянути раціон і стиль життя, та відступати було нікуди. У мене був вибір або залишити двох дітей сиротами, або наважитись на кардинальні зміни. І вибрала я друге.

Андрій виявився дуже приємним співбесідником. Він детально описував кожен крок, який робив для зцілення. Спочатку очистив організм за допомогою трав, потім відмовився від хліба, м’яса та риби. Відтак із раціону виключив усі борошняні вироби, солодке , смажене та гостре. А після цього перестав вживати молочні продукти та яйця. Натомість почала їсти багато свіжих овочів та фруктів, підсіла на свіжі зелені салати. Але це ще не все. Уся моя активність була в тому, що раз на тиждень я прибирала у будинку та годувала їсти. Прала за мене машинка, а прасував чоловік.  Із прибиранням, до речі, теж нерідко допомагали діти. Тож мені довелося подумати про фізичні навантаження. А вони мали бути неабиякими! Ні, я не почала відвідувати спортзал, займалася спортом сама вдома, адже мені було соромно туди ходити. Там молоді гарні стрункі дівчата… і я – наче набита діжка. Однак працювала над собою я дуже наполегливо і перші результати побачила вже за кілька місяців. Я почала краще почуватися і кілограми поступово танули. Через рік я скинула 25 кілограмів, а зараз важу 60, при зрості 170 сантиметрів. Моя вага стабільно тримається уже більше 5 років. Але той раціон, який допоміг мені – це не тимчасова дієта, так я харчуюся досі і буду харчуватися й надалі. Я навчилася робити багато дуже смачних страв і таку їжу в нашій родині зараз їдять усі. Моє життя повністю змінилося. Я стала здоровою, щасливою, маю зараз свій бізнес і дуже вдячна газеті «Поради здоров’я» за те, що так сильно змінила мою долю і подарувала справжнє відчуття задоволеності собою • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост