Єдиним власником родовища газу на Закарпатті стане словацька NAFTA

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив NAFTA International B. V. («дочка» Словацької NAFTA) отримати контроль в CNG Holdings Netherlands B. V., якій належить 100% в ТОВ «Сі-Ен-Джі» — власника спеціального дозволу на промислову розробку Ужгородської газової площі, пише biz.censor.net.

Про це свідчить відповідне рішення АМКУ.

У свою чергу в повідомленні NAFTA наголошується, що в результаті операції з Cub Energy Inc., виконання певних умов та затвердження її регулятивними органами України вона стане єдиним власником ліцензії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У компанії нагадали, що вона співпрацює з Cub Energy у розвідці Ужгородської площі з 2016 року. В рамках співпраці проведені 3D сейсмічні вимірювання на площі в 118 кв. км, були визначені кілька перспективних ділянок і пробурена перша розвідувальна свердловина.

«Завдяки угоді про партнерство з Cub Energy і придбання 50-відсоткової частки в ліцензії на Ужгородську площу ми вийшли на український ринок. Під час співпраці ми взаємно обмінювалися ноу-хау і, головним чином, мали можливість застосувати наш довголітній досвід в області пошукової та промислової геології, а також буріння свердловин. Отримання 100-відсоткової частки в ліцензії надасть нам можливість більш гнучкого розвитку діяльності та інвестицій в даному регіоні», — зазначив генеральний директор NAFTA Мартін Бартошович.

Ужгородська ліцензія охоплює площу близько 300 кв. км, являє собою продовження вже розвіданої території на сході Словаччини і повторює деякі характеристики відкритих родовищ у Словаччині.

Як повідомлялося, NAFTA в липні 2016 року повідомила про придбання у американської компанії Cub Energy Inc. з активами в Україні бізнесмена Михайла Афендікова за 1,5 млн євро 50% в Ужгородській газовій площі. Покупцем в Угоді виступила 100% дочка Словацької NAFTA — NAFTA International B. V. (Нідерланди), яка придбала 50% в CNG Holdings Netherlands B. V., якій належить 100% в ТОВ «Сі-Ен-Джі».

ЗакарпатПост