Закарпатка зробила покупку через Інтернет: ні грошей – ні пральної машини

Але ще гіршим за будь-які словесні ігри є шахрайство в Інтернеті. Злочинці нерідко відбирають обманними шляхами у людей останні гроші.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Закарпатка Валентина з Хустщини поділилася з газетою ЯСНО своєю невеселою історією і просить інших бути обачними, не довіряти неперевіреним джерелам, не здійснювати покупки через соціальні мережі.

«У одній із груп у соціальній мережі я побачила фотографії  пральних машин. Ціна була набагато нижчою, ніж у магазинах, – розповідає жінка. – Фактично за 50 доларів можна було придбати сучасне диво техніки. Та ще й обіцяли безкоштовну доставку по всій Україні. Під публікацією було багато схвальних коментарів. Люди запевняли, що пральна машина добре робить, писали, що товар швидко доставили, що задоволені сервісом, дякували за вдалу покупку. Переглянувши з десяток коментарів, я вирішила зателефонувати за вказаним номером. У мене саме поламалася пральна машина і я вже кілька днів шукала їй заміну. Приємним голосом дівчина розповіла, що через три дні товар буде в мене, але за покупку потрібно заплатити аванс. Я, звісно ж, погодилась. Потім вона кинула мені заповнити в Інтернеті якусь контактну форму, де потрібно було вписати усі дані з банківської картки, що я й зробила без вагань. Але минуло три доби і пральної машини не було. На четвертий я зателефонувала, але слухавку ніхто не взяв… як і на п’ятий та шостий. Я нервувала,  не знала, що робити. Через тиждень я поїхала в місто і в супермаркеті хотіла розрахуватися карткою. Та, на мій подив, на ній не було ні копійки. Злодійка навіть невідомо звідки вкрала усі мої гроші! А це – більше 25 тисяч гривень. Я звернулася до поліції, найняла адвоката. Минуло два місяці, а результату ніякого!»

От саме таким чином багато хто і заробляє на життя. Цікаво, що під публікацією з фото пральних машин було багато дійсно позитивних коментарів. І, скоріш за все, ті «продавці» продовжують і далі ошукувати людей. Та навіть якщо їх вирахують правоохоронці, навіть якщо шахраї постануть перед судом, не гарантія, що гроші жінці вони повернуть. Тому вірити чи не вірити всім без винятку коментарям – вирішувати кожному особисто. Та не слід забувати й те, що для декого їхнє написання є не чим іншим, як одним зі способів заробітку • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост