На Закарпатті рік тому жінка народила четверню: як живе родина зараз. ВІДЕО

Напередодні Різдва виповнюється рівно рік, як у сім’ї на Закарпатті народилася четверня – три хлопчики та одна дівчинка. Щасливим батькам довелося вигадати власні “схеми” та лайфхаки, щоб усе встигати.

Що змінилося за цей рік у житті, молоді люди розповіли у сюжеті ТСН. Зокрема, всім дорослим довелося розібрати собі ролі: дідусь, як головний годувальник, поїхав на заробітки, бабусі дісталася кухня, а батьки Лариса та Іван доглядають доньку та трьох синів, яких назвали Женя, Саша, Ваня та Кароліна (щоб подивитись відео, доскрольте до кінця відео).

Молоді батьки розповіли, як за рік змінилося їхнє життя

Відео дняPlayUnmuteLoaded: 100.00%Remaining Time -1:25

Молода пара поділилася, що ніхто не вчив їх, як усе встигнути і стати мультизадачними, лайфхаки вигадували на ходу, спочатку навіть доводилося нумерувати дітей. Для деяких щоденних завдань навіть розробили “схеми”, як, наприклад, для виходу на вулицю: мама одягає, тато носить, бабуся – стереже.

Пара розповіла, як навчилася бути мультизадачною

Батько зізнається, що велика сім’я була їхньою мрією, хоч спочатку і було важко. Вперше за тривалий час він цілий рік провів удома, навчився міняти підгузки, заколисувати та годувати.

“Хочеться, щоб у них були повноцінні батьки, щоб разом усі були, не так, як мій батько, завжди на заробітках, ніколи його майже вдома немає. Я хотів би бути завжди вдома, щоб їх бачити щодня. Дивитися, як вони ростуть, бігають, кажуть перші слова”, – поділився Іван.https://9853e0cdc30d5b74bedc8aa229ce90cd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Нагадаємо, для жінки це були перші пологи, до того ж передчасні – на 30-му тижні вагітності. Дітки народилися вагою 1260, 1300, 1300 та 1460 грамів.

Пологи приймала команда хірургів на чолі з акушер-гінекологом Русланом Федьком, зокрема, це був кесарів розтин за його авторською методикою. Він зазначив, що вагітність була з ускладненнями, з 23-го тижня жінка перебувала в Ужгородському пологовому будинку, до того спостерігалася у дільничного лікаря.

Медики зізналися, що не пам’ятають, щоб “за час діяльності міського пологового будинку тут були живі народжені чотириплодові вагітності”. Для молодих батьків це був найстрашніший час, адже, за статистикою, четверня народжується раз на пів мільйона пологів. Щоб живими – ще більша рідкість.

За статистикою, четверня народжується раз на пів мільйона пологів
Пологи приймала команда хірургів

Проте своєчасна діагностика та відповідний догляд дали Ларисі шанс і перед Різдвом з’явилися чотири малюки, у яких до 5-го місяця вагітності не вірили навіть родичі. За словами молодої матері, сам Бог їх послав у це свято.

ЗакарпатПост