На Закарпатті обсяг доходів бюджету на 2022 рік прогнозують у сумі 2 302,5 млн грн

«Це критично важливе питання, яке визначає вектор руху та розвитку Закарпаття у наступному році» – так голова облдержадміністрації Віктор Микита прокоментував прийняття депутатами бюджету області на 2022 рік та внесення змін до бюджету на 2021 рік.

Очільник області зауважив, що на засіданні сесії також підтримано усі програми облдержадміністрації та облради, що дозволить забезпечити ефективне галузеве управління напрямками у зоні відповідальності ОДА.

За його словами, потрібно підвищувати складову бюджету на розвиток. Закарпатська облдержадміністрація має репутацію надійного партнера на державному рівні, завдяки чому системно отримує додаткові кошти з державного бюджету на реалізацію інфраструктурних проєктів і вчасно та ефективно їх реалізовує.
«Тому дуже важливо впроваджувати стратегію розвитку краю та виділяти кошти в обласному бюджеті на проєктування та співфінансування проєктів розвитку.

Робота ОДА у 2022 році буде направлена зокрема і на збільшення державних інвестицій у Закарпаття. Цей процес буде системним та безперервним.

Дякую депутатському корпусу за підтримку. У прийдешній 2022 рік заходимо з новим бюджетом і завданнями, сповнені упевненістю у власних силах та підтримкою громади краю», – підкреслив Віктор Микита.

Так, загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2022 рік прогнозують у сумі 2 302,5 млн грн, що на 218,4 млн грн більше затверджених показників 2021 року; загальний обсяг видатків – 2 291, 8 млн грн, що на 222,3 млн грн більше затвердженого плану на 2021 рік, повідомляє Закарпатська ОДА.

ЗакарпатПост